Penny-aandelen en goedkope aandelen verhandelen

Er zijn veel mensen die in goedkope aandelen handelen. Deze aandelen worden ook wel penny-aandelen genoemd. Ze kunnen snel van waarde veranderen. Veel mensen denken dat ze gemakkelijk veel geld kunnen verdienen met pennystocks. Helaas ligt de waarheid iets genuanceerder. Lees hier alles over pensioenaandelen.

Waarde van de voorraad

Er zijn duizenden beursgenoteerde bedrijven in de wereld. De aandelen van deze bedrijven kunnen in waarde variëren, er zijn aandelen ter waarde van duizenden euro’s per stuk, maar ook aandelen van slechts enkele tienden van een cent. Op het eerste gezicht zegt de waarde van het aandeel niet veel. De waarde van aandelen kan immers veranderen en een bedrijf kan ervoor kiezen miljarden aandelen uit te geven of slechts enkele duizenden. Uiteindelijk wordt de marktwaarde van een bedrijf berekend door het aantal uitstaande aandelen te vermenigvuldigen met de prijs van het betreffende aandeel.

Voorraadschommelingen

De meeste mensen die in aandelen handelen, willen profiteren van stijgende prijzen. Het doel is natuurlijk om zo goedkoop mogelijk aandelen te kopen en ze zo duur mogelijk weer te verkopen. Aandelen met een lage waarde kunnen procentueel snel in waarde veranderen. Immers, als een aandeel van 3 cent wil stijgen op bijvoorbeeld de Canadese aandelenmarkt, kan dat al met een halve cent. Dit betekent dat minimale prijsveranderingen direct resulteren in prijsschommelingen van circa 16%. Voor veel beleggers is dit een interessant gegeven.

Pennystocks aan- en verkoopprijs

Aangezien de waarde van een aandeel meestal wordt bepaald door de bied- en laatprijs van marktmakers, kan de prijs van een pennystock aanzienlijk fluctueren. Immers, als de biedprijs drie cent is en de laatprijs drie en een halve cent, kan de waarde van het aandeel op één dag tientallen keren veranderen.

Profiteer snel van pennystocks en boekdiepte

De vorige paragraaf laat zien dat het heel gemakkelijk is om penny stocks te verhandelen. Dit is helaas niet waar. Een ander belangrijk feit is de diepgang van het boek. Het is niets meer dan een blik op de bied- en laatprijzen van een aandeel, respectievelijk op de bied- en laatprijzen. Als veel mensen hun aandelen voor drie en een halve cent willen verkopen, kan het lang duren voordat u uw aandelen voor die prijs kunt verkopen. En tijdens deze periode loop je het risico dat de koers van het aandeel verandert.

Informatie verstrekken

Een groot nadeel van Amerikaanse pennystocks is de gebrekkige informatievoorziening. In Amerika staan ​​grote bedrijven in de schijnwerpers en publiceren ze altijd alle actuele gebeurtenissen. Veel pensioenaandelen krijgen weinig aandacht, waardoor het lang kan duren voordat beleggers binnen het bedrijf bekend worden.

Beïnvloeding van de koers door stakeholders

Een gevaar dat altijd bestaat bij pensioenaandelen is dat de prijs gemakkelijk te manipuleren is. Veel pensioenaandelen hebben een laag handelsvolume. Dit betekent dat er niet zoveel transacties per dag zijn. Door grote hoeveelheden van deze aandelen te kopen, kan de prijs stijgen. Een prijsstijging trekt de interesse van andere beleggers, en dus kan de prijs van een pennystock soms onverklaarbaar stijgen of dalen. En vaak maakt onvolledige informatie het handelen in aandelen er niet gemakkelijker op.€