Passief inkomen: 5 manieren om het te krijgen

Passief inkomen, het grote toverwoord tegenwoordig. Helaas is het ook een veel verkeerd begrepen term. In dit artikel zal ik uitleggen waarom het gaat om passief inkomen verdienen, waarom het veel mensen achterdochtig maakt en vijf manieren om passief inkomen te verdienen.

Wat is passief inkomen?

Passief inkomen houdt in dat we één keer een voorstelling geven en daarna een constant rendement. Klinkt als iets mystieks, dus hier is een voorbeeld. Laten we de auteur als voorbeeld nemen. Hij schrijft een boek, deelt een bepaald percentage van de verkoopopbrengsten en verdient zo steeds weer inkomsten uit dit boek, ook al kost het hem geen moeite meer.

Het grote misverstand over passief inkomen

Het is gemakkelijk uit te leggen waarom passief inkomen bij veel mensen argwaan oproept:

Passief inkomen betekent dus in het begin veel werken en daarna inkomen verdienen zonder opnieuw of heel weinig te werken.

Vijf manieren om passief inkomen te genereren

Begin altijd bescheiden

In het begin zal bijna niemand genoeg geld hebben om in effecten of onroerend goed te beleggen. En zeker niet genoeg om achteraf van de rente of huurinkomsten te leven. Daarom moet u klein beginnen en het verdiende geld van de ene bron van passief inkomen in een andere investeren. Wat betekent dat echt?

Stap 1. Schrijf een e-book

Veel mensen beginnen hun “passief inkomen” avontuur met een e-book. Stel dat je in je vrije tijd ook voetbalcoach bent, dan zou je er een e-book over kunnen schrijven. Zo’n boek duurt bijvoorbeeld een maand om te maken. Het vinden van een geschikt platform om te verkopen en het maken van een verkooppagina duurt ook een maand.

Maar daarna werkt alles automatisch en afgezien van enkele updates, hoeft u geen werk in dit project te steken. U verkoopt regelmatig e-books en ontvangt zo geld zonder extra moeite. Helaas levert het je geen enorme bedragen op. Het is tenslotte een nicheproduct. Maar u zult in de loop van de tijd meestal genoeg verdienen om de lopende kosten van dit project te dekken.

Stap 2: Uw website

Een website maak je natuurlijk vooral omdat je het leuk vindt om over een bepaald onderwerp te schrijven of er meer over weet dan de gemiddelde lezer. Maar ten tweede zou je er ook geld mee kunnen verdienen, en natuurlijk genoeg om je volgende project te financieren.

Een optie is bijvoorbeeld om advertenties in specifieke delen van uw website te plaatsen met behulp van Google Adsense. Elke keer dat een gebruiker op deze advertenties klikt, wordt u ervoor betaald. Betalen per klik, simpel, toch? Er is alleen een klein probleem. Je moet voldoende bezoekers trekken. Aangezien slechts een fractie van de bezoekers de advertentie interessant genoeg vindt om erop te klikken, moet u toch een aanzienlijk aantal bezoekers aantrekken om over een interessant rendement te praten. Maar het aldus verdiende geld zou dan op termijn met effecten kunnen worden verhoogd.€