P2P-krediet, een nieuwe trend

De nieuwe trend: persoonlijke leningen voor particulieren. Tot nu toe wendden degenen die geld nodig hadden zich tot hun bank. Niet elke leningaanvraag vindt echter genade in de ogen van de bank. Vooral mensen met een laag inkomen, werklozen, ouderen en mensen met tijdelijke contracten hebben vaak moeite om krediet te krijgen. En wie ooit een negatieve BKR-registratie heeft gehad, maakt vrijwel geen kans.

Lenen zonder bank

Veel mensen die door hun bank zijn afgewezen vanwege een te hoog faalrisico zijn goed in staat om de lening terug te betalen. Ze zijn niet alleen eerlijk, maar ook bereid en in staat om hun verplichtingen na te komen. Als de banken hun werk nog steeds niet goed willen doen en geld willen lenen aan mensen die het nodig hebben, waarom helpen we onszelf dan niet? Hebben we echt altijd banken nodig om geld te lenen? Natuurlijk niet.

Geld lenen van familie of vrienden

We kunnen bijvoorbeeld ook geld lenen van ouders, andere familieleden of zelfs lenen van vrienden. Maar iedereen die het eerder heeft gedaan, weet dat er risico’s aan verbonden zijn. Ook al hebben alle partijen de beste bedoelingen, het kan niet helemaal worden uitgesloten dat de lening soms niet kan worden terugbetaald. En dan ziet het er meestal een stuk minder goed uit met vriendschap. Een lening voor particulieren is op zich een goed idee, maar het is beter om dergelijke transacties niet met vrienden te doen, maar professioneler te handelen.

Geld lenen van particulieren die kredietplatforms gebruiken

Kredietbemiddelaars werken vandaag met een revolutionaire en volledig nieuwe aanpak. Op een internetplatform vergelijkbaar met eBay worden mensen die een lening nodig hebben in contact gebracht met particuliere kredietverstrekkers die geïnteresseerd zijn in het lenen van geld. Op deze manier hebben mensen die een lening nodig hebben de mogelijkheid om een ​​lening te krijgen van een particulier. In tegenstelling tot bancaire kredieten kan BKR buiten beeld blijven en zonder koude cijfers en financiële feiten speelt ook de persoonlijkheid van de kredietnemer een rol bij kredietverlening.

De ingenieuze oplossing: P2P krediet als lening van particulieren aan particulieren

Ook bij kredietplatforms als Auxmoney of Smava is honderd procent garantie voor het krijgen van een lening van een particulier niet beschikbaar. Maar er is een redelijke kans. Helaas sluiten deze sites ook mensen die al een incassotraject of insolventietraject hebben lopen uit van de lening. Alle anderen hebben een eerlijke kans. Iedereen die serieus zijn kredietplannen opstelt, een bestedingsproject nastreeft met een geldige rechtvaardiging, en ook de mogelijkheid heeft om de lening terug te betalen, zal zeker een geldschieter vinden, zelfs als het project door de bank wordt afgewezen.

Als de bank zelf geen geld meer uitleent

Een persoonlijke lening is vaak een oplossing voor veel mensen die door hun thuisbank een lening of rood staan ​​worden geweigerd. Redenen voor particulieren zijn onder meer onregelmatige salarisbetalingen, tijdelijke arbeidsovereenkomsten, reeds bestaande zware schuldenlast of werkloosheid. Dit alles leidt tot een negatieve kredietwaardigheid en dientengevolge tot het afwijzen van kredietaanvragen van de bank.

Een andere zeer belangrijke groep potentiële klanten voor particuliere kredietverstrekkers zijn freelancers en zelfstandigen. Ze hebben vaak een financiële brug nodig om hun activiteiten op te bouwen. In veel gevallen gaan ze zelf geen schulden aan voor hun financiële tekorten omdat ze afhankelijk zijn van het betalingsgedrag van hun klanten en vaak lang moeten wachten om hun rekeningen betaald te krijgen.€