Oud huis nog niet verkocht: overbruggingskrediet

Heeft u uw oude woning nog niet verkocht, dan komt een overbruggingskrediet goed van pas. Bij een onverkochte woning heb je het dubbele van je woonlasten. Pas als uw oude woning is verkocht, krijgt u overwaarde. Het aanvragen van een overbruggingskrediet is hetzelfde als het aanvragen van een hypotheek, u vraagt ​​dit aan bij uw hypotheekverstrekker. Het is ook een optie om geld van uw huidige hypotheek af te sluiten. Als uw oude huis nog niet is verkocht, moet u toch actie ondernemen.

Anno 2009 zijn hypotheekverstrekkers zeer flexibel met:
overbruggingskrediet
wanneer
het oude huis is nog niet verkocht
is dat het overbruggingskrediet het smeermiddel is in deze stagnerende woningmarkt als gevolg van de economische crisis. Het is erg handig dat de dienstverleners het overbruggingskrediet vlot afhandelen als u in een situatie bent beland waarin uw oude woning nog niet is verkocht en u een nieuwe woning heeft gekocht. Het is de laatste keer dat je verschillende dienstverleners vergelijkt en informatie krijgt over een tijdelijke lening. Vermijd dubbele maandlasten zoveel mogelijk, dubbele woonlasten kunnen u financieel drukken.

EEN
overbruggingskrediet
Tegenwoordig bieden steeds meer dienstverleners en hypotheekverstrekkers apart aan, je hoeft niet per se bij dezelfde hypotheekverstrekker te zijn om een ​​hypotheek te krijgen. Een echte oplossing als je je oude huis nog niet hebt verkocht. Laat u adviseren door een onafhankelijke en ervaren dienstverlener en vraag verschillende offertes aan zodat u kunt kiezen voor een tijdelijke lening met de beste voorwaarden.

Renteoverbruggingskrediet

Over een
overbruggingskrediet
je moet rente betalen. De rentetarieven kunnen sterk variëren, afhankelijk van de hypotheekverstrekker en staan ​​vast voor de duur van de overgangsperiode. De rente op het overbruggingskrediet is meestal 0,5%-1,5%, maar er kan ook een vast bedrag worden berekend. Bij de meeste hypotheekverstrekkers vereist een overgangslening een hypotheekakte opgemaakt door een notaris, waarbij het oude huis en het nieuwe huis als onderpand dienen.

Positieve/negatieve hypotheekverklaring

Een alternatief voor een overbruggingskrediet is een positieve/negatieve hypotheekverklaring. Deze hypotheekakte, ondertekend door u en de hypotheekverstrekker, geeft de hypotheekverstrekker het recht om indien nodig beslag te leggen op de woning en verplicht u de woning niet met een andere hypotheek te belasten. U kunt uw woning niet verkopen zonder toestemming van uw hypotheekverstrekker. Daarmee is het ook een manier om dubbele maandlasten zoveel mogelijk te voorkomen als je oude woning nog niet verkocht is en je een nieuwe woning hebt gekocht.

Hoe lang is het overbruggingskrediet geldig?

Een overbruggingskrediet is meestal zes maanden tot twee jaar geldig wanneer u uw nieuwe woning betrekt. Bij verhuizing naar een nieuwe woning kan een overbruggingskrediet één tot twee jaar geldig zijn. Je doel is om in deze periode je oude huis te verkopen en de lening af te lossen.

U kunt de rente en kosten van een overbruggingskrediet beperken door deze mee te financieren in de nieuwe hypotheek of de lening zelf. U betaalt dan rente over het overbruggingskrediet rente en kosten. Overbruggingsrente is fiscaal aftrekbaar. Alleen de rente over het deel van de lening waarmee u het overbruggingskrediet betaalt, de rente is niet aftrekbaar.€