Optiestrategieën

We laten je kennismaken met de meest bekende strategieën, namelijk straddle, strangle, price gap, time gap en zero cost constructie. Misschien kun je het gebruiken…..

Welke selectiestrategieën zijn er?

Straddles

Een straddle is een combinatie van calls die gelijke inzetten plaatsen op dezelfde onderliggende waarde (zowel gekocht als geschreven) met gelijke vervalmaanden en uitoefenprijzen. Open een lange straddle: koop calls en koop puts wanneer grote prijsbewegingen worden verwacht, maar de richting is onbekend. Een shortpositie openen: het schrijven van calls en puts aangezien de prijs van de onderliggende waarde naar verwachting redelijk stabiel zal blijven.

wurgen

Een strangle is gelijk aan een straddle, maar met verschillende uitoefenprijzen. Lange wurging: De uitoefenprijs van de call is hoger dan de callprijs. Short wurgen: De uitoefenprijs van de call is weer hoger dan de put, maar nu is er een write. Een veelgebruikte strategie is om de onderliggende waarde te kopen en die onderliggende waarde te onderdrukken of te wurgen.

Prijsverschillen

Spreads zijn het gelijktijdig kopen en schrijven van calls of puts van dezelfde onderliggende waarde met dezelfde vervaldatum (vervaldag) maar met verschillende onderliggende prijzen om te profiteren van beperkte prijsveranderingen in de toekomst. Bullish Call Spread: Stel in wanneer de prijs matig stijgt. Bearish Gap: opgezet met matige prijsdalingen.

tijd spreidt zich uit

Tijdspreads zijn het kopen en schrijven van calls tegelijkertijd, of het kopen van dezelfde onderliggende waarde met dezelfde uitoefenprijzen, maar nu met verschillende vervaldata. De geschreven optie in deze spreadstrategie heeft een kortere looptijd om te profiteren van het feit dat de tijd en het verwachte deel van de optiepremie in de afgelopen 6 tot 8 weken verdwijnen. Neutraal tijdsverschil: de belegger verwacht weinig prijsverandering. Bullish time spread: Verwachtingen dat de prijs op korte termijn gelijk zal blijven of licht zal stijgen en alleen op lange termijn zal blijven stijgen. Voor beide opties is geen marge- of afdekkingsverplichting vereist en kan het resultaat niet grafisch worden weergegeven.

Kostenloze constructies

Nulkostenontwerpen zijn optie-items in een portfolio zonder ervoor te betalen. De betaalde premie aan de lange kant wordt gecompenseerd door de winst aan de korte kant. Kraag: om een ​​deel van het neerwaartse risico af te dekken, door koopputs en geschreven calls te creëren. Geen deelnamekosten: volledige bescherming van onderliggende activa onder een bepaald niveau met behoud van opwaarts potentieel, inclusief long puts en schriftelijke calls.€