Open gratis een betaal- en spaarrekening

Of wil je gratis bankieren en een gratis betaal- of spaarrekening openen met allerlei voordelen? Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar het kan. Of gebruik een betaalrekening die u rente oplevert. U heeft bijvoorbeeld een bankrekening bij SNS bank, waar u soms ook rente over ontvangt. Zichtrekening met bonus. Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Het openen van een online spaarrekening is altijd gratis. Doe het dan.

Betaalpakket bij banken

Bij grote banken komt een betaalrekening natuurlijk als pakket, waarvoor je moet betalen. Met pinpas, creditcard, internetbank, verzekering. Voor jou en je partner natuurlijk. Van het basispakket tot het Royal pakket. Neem je een breder pakket, dan ben je vele tientallen per jaar kwijt. Bedragen worden meestal driemaandelijks van uw rekening afgeschreven, dus ze vallen misschien minder op, maar ze tellen op.

Spaarrekening

U kunt bij grote banken doorgaans geen spaarrekening openen als u daar ook geen zichtrekening heeft. En wie zijn spaargeld over meerdere banken wil spreiden, omdat het veiliger is, betaalt telkens de hoofdprijs. Kosten die u daadwerkelijk moet terugverdienen met de rente die u ontvangt.

Kleinere banken bieden hoge spaarrentes

In ons land zijn er nogal wat kleinere banken waar je gratis en veilig een spaarrekening kunt openen, bijvoorbeeld:

Deze vaak kleinere banken vragen u om een ​​betaalrekening op te geven. Het is een zichtrekening bij een andere bank. U doet uw eerste storting vanaf deze rekening en u kunt uw spaardeposito altijd opnemen van deze rekening. Op basis van de aanbetaling wordt geverifieerd dat u bent wie u zegt dat u bent. Na deze eerste storting van de tegenrekening en identificatie wordt een spaarrekening geopend. Sommige banken kunnen dit allemaal sneller dan andere. Dit kan snel, bijvoorbeeld via NIBC Direct. Hoe dan ook, een betaalrekening elders is vereist.

Gratis betaalrekening

Nu kun je op twee manieren relatief goedkoop zijn:

SNS banka (Tautas banka)

SNS banka biedt de mogelijkheid om een ​​bankrekening te openen met voordelen, zoals:

Welke app is er voor jouw bank?

Iedereen die nieuw is in bankieren doet er ook goed aan te kijken welke apps beschikbaar zijn. De ene app is de andere niet. Misschien wil je vooral een app die je vrienden ook gebruiken, of misschien wil je helemaal geen app gebruiken.

Slot

Hoge spaarrentes zijn niet altijd zo eenvoudig te realiseren, maar deze tijden kunnen veranderen. Kijk dus ook welke bank op andere basis beschikbaar is. Hoeveel is hun betalingsplan, zoals welke apps ze hebben en wat is het besparingspercentage?

Lees verder