Open een spaarrekening zonder betaalrekening

Een gratis spaarrekening openen bij een andere bank zonder betaalrekening kost weinig tijd, maar levert wel geld op. Kijk dus eens naar de actuele rentetarieven in Nederland en pak ook nog eens een gratis rekening waarmee je de hoogste spaarrente krijgt. Waarom zou u genoegen nemen met minder dan de hoogste spaarrente? Hoe langer de looptijd van het spaardeposito, hoe hoger de rente kan zijn.

Besparen, loont het?

Nederlanders zijn kampioenen van sparen. Dit komt vanuit de achtergrond dat het beter is om geld in reserve te houden en niet meer uit te geven dan nodig is. Noem het calvinisme. Vaak sparen we zonder het te beseffen, omdat er geld wordt ingehouden op ons salaris voor pensionering. Fondsen als ABP behoren tot de grootste spaar- en pensioenfondsen ter wereld. Banken zijn ook erg blij met uw spaargeld omdat het hun eigen vermogen versterkt. Er zijn dan ook nogal wat banken bereid om een ​​goede spaarrente te geven. Andere banken hopen dat u niet naar uw spaargeld kijkt en ze tegen een lage rente bij hen laat staan. U kunt dus niet automatisch rekenen op de hoogste spaarrente. Nee, u moet de huidige posities volgen om deze te krijgen. Er zijn spaarrekeningen die slechts 0,05% rente geven, maar die geven ook een veel hogere rente dan een instant opnamerekening. Kies je voor een deposito, dan lopen de rentepercentages nog meer op. Dus iedereen die blijft waar hij is en slechts 0,05% rente krijgt, is een dief van zijn portemonnee. Natuurlijk is de bank blij, maar als klant wil je toch ook geld verdienen met je spaargeld?

Onderzoek Centraal Bureau voor de Statistiek

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft berekend dat door de te lage rente elke inwoner van Nederland 630 euro aan spaarrente per gezin verliest. Dat is veel omdat het een gemiddelde is, terwijl veel mensen geen geld hebben om te sparen. Daarom moet in veel gevallen het werkelijke bedrag veel hoger zijn.

Overstappen op een nieuwe spaarrekening

U doet er goed aan om naar uw spaarrekening en rente te kijken. Als je al een tijdje dezelfde spaarrekening hebt, is er misschien een betere spaarrekening. Elke dag is een mooi moment om te kijken of u een dienstverlener en spaarproduct kunt vinden die voor u interessanter zijn. Overstappen loont bijna altijd. Dit kan op een andere spaarrekening bij dezelfde bank staan, maar meestal op een online rekening bij een andere bank.

Open een spaarrekening zonder betaalrekening en vergelijk

Een spaarrekening openen is heel eenvoudig. Vaak is het niet eens nodig om een ​​zichtrekening te openen bij de nieuwe bank om optimaal te profiteren van het renteaanbod. U kunt naar de bank gaan en daar uw papieren inleveren, maar een spaarrekening openen kan makkelijker online. Vragen op de site zijn heel eenvoudig te beantwoorden en voor je het weet staat je account online. Ook het online openen van een spaarrekening is gratis. Dit betekent dat wanneer je meer spaargeld kunt krijgen bij een andere bank, je daar ook een rekening kunt openen en pas weer terug kunt naar je oude rekening als de rente ook hoger is. Het blijft waakzaam, maar de banken ook. Zodra de banken beseffen dat ze minder sparen, gaat hun rente omhoog. En je profiteert ervan.

Spaarrekening met voorwaarden

Vergelijk geen appels met peren. Sommige accounts hebben algemene voorwaarden, andere niet. Wie zijn geld voor langere tijd laat staan ​​en aan bepaalde voorwaarden voldoet, krijgt doorgaans een hogere rente op zijn spaargeld. Maar het hoeft niet altijd zo te zijn. Daarnaast willen mensen vaak ook direct over hun geld kunnen, dus bijvoorbeeld de hoge rente van Centraal Beheer op een direct geld opnemende rekening is aantrekkelijk. Het is niet zo dat je altijd een hogere rente krijgt als er voorwaarden zijn. Ook dan moet u de spaarrente met elkaar vergelijken en de voorwaarden goed doorlezen.

Spaarrekening en vermogenswinstbelasting

Het zijn niet alleen de lage rentes bij de bank, maar ook de vermogenswinstbelasting en inflatie die je tot een dief van je portemonnee maken. Vermogenswinstbelasting kan oplopen tot 1,6%. Voor kleine spaarders zal de bestaande belastingvrijstelling per persoon voldoende zijn om weinig of geen onroerendgoedbelasting te betalen. Maar dan is er inflatie, die je zou willen compenseren, anders verlies je elk jaar je evenwicht. Het is zuur, maar het is zo. U moet dus de juiste bank vinden, sparen of beleggen. In feite is er geen alternatief.

Collectieve Garantieregeling

Het collectieve garantiestelsel in ons land, voluit het depositogarantiestelsel genoemd, beschermt u als deposant. Elke bekende bank met een Nederlandse bankvergunning en een Nederlands hoofdkantoor is gedekt. Denk aan grootbanken maar ook aan Centraal Beheer, NIBC Direct, AEGON Bank, SNS, LeasePlan Bank. Daar spaar je veilig, want je geld is gegarandeerd tot maximaal 100.000 euro per persoon. Bij een partner wordt de garantie verdubbeld en bij kinderen loopt de garantie nog meer op. Met allemaal opent u in een mum van tijd een nieuwe spaarrekening. En dat betekent niet dat u al uw banken naar een andere bank hoeft over te zetten. Integendeel, het raakt je niet. Dus geen extra moeite en je kunt vrijwel direct aan de slag. In de openstaande rekening maakt u de eerste kleine boeking, zodat de bank controleert of u bent wie u zegt te zijn en u kunt beginnen met sparen met de hoogste spaarrente.

Van bank veranderen

Als je de rente goed vergelijkt, zie je al snel dat de overstap loont. En je hoeft niet alles in één keer af te geven. Dat mag, maar met je betaalrekening als tegenrekening kun je makkelijk ergens anders een spaarrekening openen en op die manier geld overmaken terwijl je andere bankzaken bij je oude bank blijven staan. Je hoeft niet naar de balie, maar kan eenvoudig online. Overstappen is gratis. De nieuwe bank rekent geen commissies. Of uw oude bank dit doet, hangt af van de voorwaarden van uw spaarrekening.

Sluit het spaardeposito

Sparen levert u meestal een hogere rente op, zeker als u kiest voor de hoogste inleg.

Slot

De meesten van ons moeten hard werken voor ons geld, en dan heeft het alleen maar zin om ervoor te zorgen dat uw geld de beloningen krijgt die het verdient. Spaar dus eenvoudig en direct met de hoogste spaarrente en verder niets.€