Open een rekening in vreemde valuta

Bij de meeste banken is het mogelijk om een ​​rekening in vreemde valuta te openen. Er zijn veel Nederlanders die het nodig hebben omdat ze handel drijven met het buitenland. Een andere reden waarom iemand een rekening in vreemde valuta zou willen openen, is omdat hij of zij in vreemde valuta wil beleggen. Een vreemde valuta rekening kan hiervoor een goed hulpmiddel zijn.

Veel Nederlanders hebben een spaarrekening in vreemde valuta nodig. Dit betekent dat uw rekening geen euro’s bevat, maar een vreemde valuta zoals Amerikaanse dollars of Japanse yen. U kunt deze rekening naast uw gewone spaarrekening hebben, zodat u gemakkelijk geld heen en weer kunt overmaken. Normaal gesproken kunnen vanaf deze rekening alleen niet-contante transacties worden gedaan. Direct geld opnemen is niet mogelijk. Het naast elkaar bestaan ​​van de twee rekeningen zorgt er ook voor dat er geen geld verloren gaat bij het kopen of verkopen van vreemde valuta, aangezien al het geld op één bankrekening blijft staan.

Vreemde valuta rekening

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom iemand een rekening in vreemde valuta zou willen openen. De meeste mensen die een rekening openen in vreemde valuta zijn ondernemers of zelfstandigen. Dit doen ze vooral als ze zaken moeten doen met het buitenland en risico willen uitsluiten. Wanneer men handelt in het buitenland, in dit geval buiten de Eurozone, moet men ook rekening houden met de wisselkoers van het betreffende land. Het kan fluctueren, waardoor het betaalde bedrag ineens meer of minder wordt. Als ondernemer is het fijn om te weten wat je krijgt, zodat je weet of een investering, product of productverkoop verstandig is.

Wisselkoers in vreemde valuta rekening

Door vooraf geld over te maken op een valutaspaarrekening met de op dat moment bekende koers, kom je niet voor verrassingen te staan. Hetzelfde geldt voor omgekeerde aankopen. Als de wisselkoers ongunstig is wanneer u het geld ontvangt, kunt u ervoor kiezen om het geld een tijdje op de rekening te laten staan ​​en pas te wijzigen als de wisselkoers gunstig is.

Open een rekening in vreemde valuta

U kunt ook een valutarekening gebruiken om te beleggen. Het is een relatief goedkope manier van beleggen omdat je geen transactiekosten hoeft te betalen. Daarom is het veel goedkoper dan beleggen op de aandelenmarkt. Voorbeeld: U stort geld op uw rekening waar het in Britse ponden zal zijn. Daarna stijgt het Britse pond met vijf procent ten opzichte van de euro. Exclusief geld is de waarde ervan met vijf procent gestegen. Dit kan natuurlijk ook andersom werken, waardoor uw geld in waarde daalt. Maar het is niet anders dan gewone investeringen.

Een rekening in vreemde valuta openen bij een Nederlandse bank

Bij de meeste Nederlandse banken is het mogelijk om een ​​rekening in vreemde valuta te sluiten. Deze rekening kan in veel verschillende valuta worden afgesloten, zoals Noorse kroon, Tsjechische kroon, Poolse zloty, Hongaarse forint, Russische roebel, Chinese yuan, Mexicaanse peso of bijvoorbeeld Thaise baht. Bij sommige banken moet u kunnen aantonen dat u ondernemer of zzp’er bent. Het is ook een goed idee om te kijken naar de voorwaarden in de bank, of ze geen transactiekosten in rekening brengen, bijvoorbeeld bij het overboeken van geld naar uw spaarrekening.€