Op zoek naar de beste creditcard!

Heeft u nog geen creditcard, maar overweegt u er binnenkort een aan te schaffen? Een verstandige keuze, want de creditcard biedt veel voordelen en kansen! Zorg er echter voor dat u een creditcard krijgt die bij u en uw uitgavenpatroon past. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Er was een tijd dat creditcards alleen voor de rijken waren. Het is dus niet verwonderlijk dat veel mensen een creditcard nog steeds beschouwen als een luxe (positief) of soms cheesy of trots (negatief). Maar laten we wel wezen: een creditcard is gewoon ontzettend handig.

Kort over de verschillende voordelen van een creditcard

Als je nog twijfelt over het kopen van een creditcard, overweeg dan de voordelen van zo’n kaart. Bijvoorbeeld:

“Grote drie” creditcards

Als u op zoek bent naar een geschikte creditcard, vindt u altijd een van deze bedrijven: Visa, Mastercard of American Express. Visa is ’s werelds meest gebruikte en geaccepteerde creditcard. Er zijn wereldwijd ongeveer 230 miljoen Visa-kaarten in omloop! Mastercard wordt ook vaak gebruikt. Er zijn in Nederland twee vormen van Mastercard beschikbaar: bankmastercards en niet-bancaire mastercards. De hoofdkaarten van de bank kunnen alleen samen met een specifieke bankrekening worden gebruikt. Vrijwel elke bank in Nederland biedt haar klanten de mogelijkheid om de hoofdkaart van de bank aan te vragen. Ten slotte is American Express de minst gebruikte creditcard. De nadelen van deze kaart zijn een relatief lage acceptatie en een relatief hoog maandbedrag.

Creditcards vergelijken

Er zijn diverse banken en instellingen die creditcards aanbieden, u heeft bijvoorbeeld een creditcard van ANWB, ING, ABN Amro, Bijenkorf, BMW, Ohra en Rabobank. De voorwaarden en kosten van deze creditcards lopen soms sterk uiteen.

kredietkaart Kosten Uitgave limiet
ING €20 5000 euro
bijenkorf € 12,50 2500 euro
okra € 17,50 2500 euro
BMW € 36,50 2000 euro
ANWB Mastercard € 12,50 2500 euro
ANWB Alle kaart € 12,50 2500 euro
ABN Amro €20 2500 euro
Rabobank € 16,20 1000 €

(bedragen 2013)

Let op: deze lijst is niet uitputtend: er zijn nog veel meer creditcards beschikbaar. Het is ook mogelijk dat de kosten in de loop van de tijd veranderen. Vraag altijd een actueel overzicht op bij de bank of het bedrijf waar je je creditcard koopt!

Creditcards vergelijken

Als je denkt dat je je creditcard maar af en toe gebruikt, zou het zonde zijn om een ​​kaart te kopen waarbij je een hoger jaarbedrag betaalt. Misschien ben je beter af met een goedkopere kaart, ook als de andere voorwaarden minder gunstig zijn. Vooruit
Grote uitgevers
Het tegendeel is natuurlijk waar: je kunt gerust wat meer betalen voor een creditcard als je een hogere bestedingslimiet hebt of gunstigere voorwaarden, zoals een lagere rente, een lager eigen risico of het recht op rechtsbijstand.€