Onroerend goed, woningwaarde garantie voor uw woning

Vastgoed kopen is een behoorlijk grote investering, maar hoe behoud je waarde en voorkom je een restschuld? In Nederland bieden meerdere aanbieders een woningwaardegarantie. De belangstelling voor de woningwaardegarantie zal toenemen, zeker nu de Rabobank ook aanbiedt om woningen te verzekeren tegen waardedaling. Banken vrezen dat een gedwongen verkoop te weinig opbrengt. Door de waardedaling op de woningmarkt tot 2013 willen banken geen garantie geven voor de waarde van de woning, zij dringen vooral aan op extra aflossing van de hypotheek om de waarde van het onderpand te behouden.

Onroerend goed

De hypotheekcrisis en de kredietcrisis laten zien dat beleggen in vastgoed niet zonder risico’s is. Ook niet als het je eigen huis is. De vastgoedmarkt kan in een oogwenk veranderen. De Nederlandse woningmarkt is al jaren stabiel en de markt is zelfs fors gestegen. Maar nu zijn er tekenen dat de markt aan het verzwakken is.

Vastgoed- en woningwaardegarantie voor uw woning

Er zijn verschillende aanbieders van overwaardegarantie die u een garantie voor een bepaalde tijd geven. Ik zal er een paar noemen:

Zwitsers kapitaal en garantie

De Zwitserse participatie- en garantieorganisatie SICEG AG, gevestigd in Zwitserland, zegt huizenkopers zekerheid te kunnen bieden met een woningcontract met toegevoegde waarde. Het concept is dat SICEG AG na een bepaalde periode van tien jaar garandeert dat het uw huis terugkoopt met een waardestijging van minimaal 55 en maximaal tachtig procent. Als de waarde van het huis veel meer is gestegen, kun je het verkopen aan wie je wilt en alle winst opstrijken. Deze garantie betaalt 2,2 en 2,9 procent van de door SICEG AG gegarandeerde eindwaarde. Deze garantie kan worden gefinancierd met een hypotheek.

Vastgoed en hypotheek

De woningwaardegarantie van De Hypotheker biedt een vangnet voor mensen die hun woning moeten verkopen vanwege werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, echtscheiding of verhuizing. Alle verliezen die ze daarbij oplopen, zijn gedekt tot € 30.000. Het is dus geen volledige garantie.

Vastgoed en Florius

Florius is een van de meest vooraanstaande merken in de portefeuille van ABN AMRO Hypotheken Groep. Met de Florius Woningwaardeverzekering bent u de eerste 4 jaar gratis verzekerd tegen de waardevermindering van uw woning bij gedwongen verkoop. U heeft onder de volgende voorwaarden en gebeurtenissen recht op vergoeding van eventuele waardevermindering van uw woning:

De Florius Woningwaarde Verzekering

De betaling is 15% van de aankoopprijs tot 20.000 euro. Het is ook geen volledige garantie. Daarnaast wordt met het uitbetaalde bedrag eerst de openstaande schuld aan Florius voldaan. Eventuele resterende bedragen worden aan u uitbetaald. Florius heeft op dit moment een actie waarbij je bij het afsluiten van je hypotheek bij Florius de garantie gratis krijgt. Degene die deze verzekering had is een dikke koper. Het opnieuw oversluiten van deze verzekering is in de praktijk lastig.

Slot

Voor wie op zoek is naar een woningwaardegarantie zijn er verschillende mogelijkheden. Kijk altijd goed naar de voorwaarden of kies voor een extra hypotheekaflossing om restschuld te voorkomen. Gelukkig zijn er meerdere aanbieders waar je uit kunt kiezen.

Lees verder