Onroerend goed en uw huis verkopen en er een lijfrente op krijgen

En verkoop een viager of viagère in plaats van een omgekeerd woonkrediet. Wat is het? Profiteer van de meerwaarde en overwaarde van uw woning zodat u er met een lijfrente van kunt leven. In België en Frankrijk is er interesse in en viagère, ofwel het kopen en verkopen van huizen op annuïtaire basis. In Nederland is er een hypotheek waarmee u de overwaarde in uw woning kunt gebruiken. Dit zijn populaire ontwerpen voor het verkrijgen van lijfrentes en een soort ruilhandel tussen koper en verkoper. Nederlandse Vastgoed Maatschappij of Zilver Wonen koopt uw ​​woning, dan verhuurt u de woning direct terug (sale and lease back). U blijft dan in uw woning wonen, ontvangt overwaarde en blijft huur betalen. Dus eet je huis op.

Een hypotheek met eigen vermogen en omgekeerde hypotheekgebruik eigen vermogen

In Nederland wordt bij alle soorten hypotheekconstructies de overwaarde in uw woning gebruikt om extra geld op te halen voor het dagelijks leven. Er zijn hier drie woorden aan het werk: hypotheek met hypotheek, omgekeerde hypotheek en krediethypotheek. Banken als Florius, Amvest en Torenstad bieden verschillende mogelijkheden om overwaarde in uw woning op te bouwen. Het belangrijkste is dat u uw hypotheek tot een vooraf bepaalde kredietlimiet in termijnen kunt afsluiten. Zo zorgen krediethypotheek en hypotheek voor extra inkomsten.

Vastgoed en rente kopen viagère is kopen met lijfrente of lijfrente

Dit type hypotheken wordt ook onderzocht in België en Frankrijk. Maar er is nog een gemakkelijke manier om stenen om te zetten in extra inkomsten. Dit heet kopen “en interes viagère” of
kopen met een lijfrente als compensatie
. Verwar dit niet met een Nederlandse annuïteitenhypotheek, waarbij een hypotheek en een lijfrente ontstaan. Bij een buy en viagère is een partij bereid uw woning te kopen en u daarover een lijfrente te betalen. Dit is meestal met:

Als iemand heel oud wordt, zal in de praktijk blijken dat de koper te veel heeft betaald. Aan de andere kant, als iemand snel overlijdt, dan is het zakelijk gezien een goede deal.

Verkoop je huis en krijg er een lijfrente op

Hoeveel lijfrente u ontvangt en onder welke voorwaarden u de lijfrente ontvangt, hangt af van het contract. Denk aan lijfrente-indexeringscontracten en waar het contract op gebaseerd is. Over het algemeen zal de hoogte van de uitkering sterk afhankelijk zijn van de verwachte toekomstige risico’s. Soms wordt er ook nog een forfaitair bedrag uitgekeerd. Hoe beter de staat van onderhoud, hoe lager het risico van groot onderhoud voor de koper. Hoe ouder de verkoper, hoe lager het risico dat u een langlopende lijfrente moet betalen. Trouwens, er is een geval uit Frankrijk waar een dame haar huis en viagere had verkocht, maar tegelijkertijd de oudste in Frankrijk werd en haar koper het overleefde. Zo gaat het dus.

Goedkoop vastgoed met een lijfrente

Verkoop met behoud van vruchtgebruik is een manier om goedkoop aan onroerend goed te komen. Ook de verkoper is tevreden omdat hij het geld direct krijgt en toch in zijn huis kan blijven wonen. Het is meer dan alleen gokken, maar het heeft zeker een element van gokken. Er is ook kritiek op deze build, omdat het in feite een bonus toekent voor de vroege dood van de verkoper. Maar aan de andere kant kunnen zowel de koper als de verkoper op deze manier een goede deal sluiten. Zeker als er geen kinderen zijn. Omdat je nog steeds geen bakstenen kunt eten. Dit creëert een win-win situatie voor zowel de koper als de verkoper.

Hoeveel lijfrente krijgt u?

Hoeveel lijfrente u voor uw woning krijgt, is een kwestie van onderhandelen, uw leeftijd en de waarde van de woning. Er is ook een verschil of alleen de blote eigendom wordt verkocht, of economisch eigendom en dus volledig eigendom:

Nederlandse Vastgoed Maatschappij of Zilver Wonen Fonds?

Nederlands vastgoedbedrijf
staat garant voor een snelle aankoop van een huis tegen een goede prijs. U kunt tot 90% korting krijgen op de normale verkoopprijs. Volgens de Nederlandse Vastgoed Maatschappij ligt het landelijk gemiddelde iets lager omdat de werkelijke waarde van uw woning van veel factoren afhankelijk is. Denk bijvoorbeeld aan de ligging, het type woning of de staat van onderhoud. De Nederlandse Vastgoed Maatschappij neemt u allerlei lasten uit handen. Zo worden achterstallige betalingen snel verwerkt. U kunt uw woning zelfs snel verkopen en direct verhuren. U wordt dan huurder van een woning die u bezit en krijgt de overwaarde van uw woning uitbetaald. Al met al is het de moeite waard om te onderzoeken wat het voor u kan betekenen.

Slot

Of het kopen van een huis als lijfrente een goede koop is, hangt af van de levensverwachting. Als iemand heel oud wordt, betaal je waarschijnlijk te veel, maar als iemand relatief vroeg overlijdt, dan was de koper een dikke koper, omdat hij al die tijd in het huis van de eigenaar kon wonen. En dat was het punt.

Lees verder