Online scheiden: digitaal scheiden is goedkoper

Een snelle echtscheiding is een online scheiding. Het bespaart kosten en tijd. Zo regelt u uw scheiding eenvoudig via internet en wordt de scheiding niet onnodig duur. Het bespaart u veel kosten. Als je het erover eens bent dat scheiden de beste oplossing is en het eens is over erfenis, schulden, alimentatie en ouderschapsplan, dan is internet de snelste oplossing. Dit bespaart u veel advocaatkosten. De echtscheiding kan dan binnen enkele weken worden afgerond.

Scheiden zonder hoge kosten, hoe?

Regel uw scheiding online

Online scheiden is een ideale snelle oplossing als er geen meningsverschillen zijn over de aard en gevolgen van een echtscheiding. Dit betekent dat u onder meer akkoord gaat met:

Als aan deze voorwaarden wordt voldaan, wordt de echtscheiding een stuk eenvoudiger en kunnen allerlei onnodig hoge echtscheidingsadvocaten worden vermeden. U moet allebei de Nederlandse nationaliteit hebben of u moet minimaal 12 maanden in Nederland hebben gewoond als u geen van beiden de Nederlandse nationaliteit heeft, of u moet 6 maanden in Nederland hebben gewoond als een van u de Nederlandse nationaliteit heeft. Als de twee het op bepaalde punten niet eens zijn, kan het online scheidingsbureau besluiten het echtscheidingsproces stop te zetten.

Hoe regel je een echtscheiding online?

De aanvraag kan alleen online in behandeling worden genomen als duidelijk en gereed is dat beide partners volledig meewerken en volledige informatie verstrekken. Mocht dit tijdens de aanvraag veranderen, dan gaat het intermediair zelf niet meer verder met de verwerking en moet je alsnog de officiële route volgen, die duurder is en meer tijd kost. De acquisitie vindt online plaats, waarbij alle benodigde persoonlijke informatie wordt gevraagd. Je hebt in ieder geval nodig:

Over het algemeen is de lijst behoorlijk groot, maar je zou de meeste dingen al moeten hebben toen je je aanmeldde.

Wat is het ouderschapsplan bij echtscheiding?

Met het ouderschapsplan bepalen de ouders hoe de opvoeding van de kinderen verloopt en hoe deze tussen de ouders wordt verdeeld. Meestal is de moeder in de eerste plaats de verzorger en blijven vooral de kinderen bij haar. Maar dat is niet nodig, want de vader is vaak ook bereid en in staat om een ​​groot deel van de opvoeding van de kinderen op zich te nemen. In het ouderschapsplan staat hoe en waar dit co-ouderschap over gaat. In dit ouderschapsplan moeten in ieder geval afspraken staan ​​over:

Dossier voor echtscheiding

Ook bij een online echtscheiding is een advocaat betrokken. Als de documenten in orde zijn, zal de advocaat het echtscheidingsverzoek voorbereiden en kort nagaan of beide partners het er volledig mee eens zijn, hun rechten kennen en of de overeengekomen verdeling correct is. De afspraken worden vervolgens vastgelegd in een door beide partners goedgekeurde echtscheidingsconvenant. Vervolgens wordt een verzoekschrift ingediend bij de rechtbank over het verblijf van de partners. Als alles goed gaat, is de hoorzitting niet meer nodig en zal de rechtbank een echtscheidingsbeschikking uitvaardigen en een akte opzeggen. Dit versnelt de procedure, aangezien ook de beroepstermijn van 3 maanden wordt afgeschaft.

Echtscheidingskosten

Digitaal scheiden is veel goedkoper. Online pakketten worden aangeboden vanaf een paar honderd euro. Een normale (niet-digitale) echtscheiding is niet te vermijden als er veel meningsverschillen zijn en het een betwiste echtscheiding is. Bij een echtscheidingsconflict of als de echtscheiding ingewikkeld is, kunnen de kosten oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Een digitaal echtscheidingsslot bespaart u veel tijd en is goedkoper

Kies de snelle echtscheidingsroute via internet. Online scheiden bespaart u veel kosten. Echtscheiding is officieel na inschrijving bij de burgerlijke stand, niet eerder. Zolang er geen controverse is, is digitale echtscheiding de goedkoopste oplossing.

Lees verder