Online een lening afsluiten

Als we via internet een lening afsluiten, kan de aankoop van een huis voordeliger gefinancierd worden. Kredietbemiddelaars bieden op internet krediet aan met rentekorting en zonder provisie. Omdat er geen persoonlijk hypotheekadvies is, bent u zelf verantwoordelijk voor het kiezen van het product en het aanpassen ervan aan uw persoonlijke situatie.

Lenen op internet met rentekorting

EEN
online een lening afsluiten
kan zeer winstgevend zijn voor aspirant-huizenbouwers en kopers van onroerend goed. Door gebruik te maken van directe banken of online brokers kan de nieuwe woning vaak voor een aanzienlijk betere waarde worden gefinancierd. In veel gevallen zijn hun tarieven 0,25 tot 0,5 procent lager dan de tarieven van bankfilialen. Zeker bij lange looptijden en grote leenbedragen worden zelfs de kleinste verschillen in rentetarieven interessante bedragen. Bij een lening van 100.000 euro staat een renteverschil van 0,5% over een periode van 10 jaar gelijk aan een besparing van minimaal 5.000 euro.

Gebrek aan hypotheekadvies bij online hypotheek afsluiten

Minpuntje daarvoor
Hypotheek online afsluiten
: de cliënt moet het meestal zonder persoon doen
hypotheek advies
. Hij ontvangt alle informatie en vrijblijvende aanbiedingen via internet, telefoon of mail. Anderzijds zijn er online rekentools die erg handig zijn om aan het einde van de rentevaste periode je hypotheekofferte te berekenen, inclusief de effectieve rente, maandbedrag en restschuld.

Bij het gebruik van deze rekenmachines ontbreekt echter vaak belangrijke aanvullende informatie, zoals extra aflosmogelijkheden of de gevolgen van een renteverhoging na de rentevaste periode. Sommige online dienstverleners tonen zich echter ook hierin voorbeeldig: zij geven aan hun klanten aan wat er met hen kan gebeuren als de rente stijgt tijdens de verlenging van de lening.

Hoewel het eerste globale financieringsplan dus online kan worden gemaakt met behulp van interactieve rekentools, houden ze niet altijd rekening met alle factoren bij het maken van een individuele berekening. Daarom bieden sommige directe banken, zoals ING Diba, nu ook advies ter plaatse aan.

Online leningen vergelijken

Het is waar dat een potentiële lener de mogelijkheid heeft om snel en eenvoudig online leningen te vergelijken, maar dit geeft slechts een ruwe indicatie. De klant ontvangt pas een individuele offerte nadat de online dienstverlener de hypotheekaanvraag en de benodigde bewijsstukken heeft ontvangen. En het kan even duren.

Documenten zoals inkomensbewijzen, aankoopbewijzen of uittreksels uit de (voorlopige) koopovereenkomst moeten daarom zo snel mogelijk worden verzameld, anders kan de verlening van de lening en de afwikkeling aanzienlijk vertraging oplopen. Om er zeker van te zijn dat u geen enkel onderdeel vergeet, bieden de meeste online providers handige checklists aan.

Online hypotheekaanbieders zijn doorgaans kredietbemiddelaars die op hun website verschillende concurrerende hypotheekbanken samenbrengen. Dit bespaart de klant een aanzienlijke hoeveelheid werk bij het vergelijken van kredieten. De aanbiedingen van deze tussenpersonen zijn vaak nog beter dan bij de toch al goedkope directbank zelf. Het is echter aan te raden om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Daarnaast moeten potentiële huiseigenaren hun huisbank ook een kans geven. Wanneer er een goedkoop online aanbod komt, verbeteren veel van deze banken hun oorspronkelijke aanbod.

Wet online krediet en financieel toezicht

Online een lening aangaan wordt door de Wet op het financieel toezicht (WFT) beschouwd als een financiële transactie zonder voorafgaand advies (
alleen uitvoering
). De tussenpersoon hoeft dan geen verantwoordelijkheid te nemen voor het eventuele nadeel als later blijkt dat de hypotheek of verzekering niet past bij uw persoonlijke omstandigheden. In dit verband vereist de wet dat consumenten duidelijk worden geïnformeerd dat financieel advies geen deel uitmaakt van de service. Enkel bij uitvoering is de tussenkomst beperkt tot bemiddeling bij de afwikkeling van het door de klant gekozen product.

Geld lenen bij Smava

Wie geld nodig heeft voor de uitvoering van een particulier project, kan nu ook zijn toevlucht nemen tot een nieuw en innovatief concept, waarbij geldzoekers rechtstreeks geld lenen van particuliere investeerders? Het bijzondere is dat het niet de bank is die bepaalt welke rente je gaat betalen, maar jijzelf. Het in de bancaire wereld gebruikelijke renteverschil tussen spaar- en leenrente wordt tussen partijen onderling verdeeld. Dit is gunstig voor zowel de belegger als de kredietnemer.

De bepalingen van de Wet krediettoezicht staan ​​momenteel de distributie van deze winstgevende vorm van kredietbemiddeling in ons land niet toe, maar vooral in Duitsland heeft Smava een zeer goede reputatie opgebouwd op dit gebied, waardoor Duitsland verschillende positieve nominaties. consumentenorganisaties.€