Onderhandelingen over de prijs van een nieuwe auto

Onderhandelen over de prijs van een nieuwe auto is zeker de moeite waard. Iedereen wil geld besparen, en met een paar handige tips is het een goed idee bij het kopen van een nieuwe auto. Er zou bijvoorbeeld een goede korting voor directe betalingen kunnen worden onderhandeld. Voor nieuwe auto’s kunt u zelfs tot 15 procent korting op de catalogusprijs bedingen. En als u niet met uw eigen geld kunt betalen, bespaar dan op de kosten van de lening. Het is beter om uw nieuwe auto te financieren met een conventionele lening dan met de veel duurdere financiering van de dealer. Als je het niet eens kunt worden over een prijs met de autoverkoper, spreek dan aanvullende diensten af, zoals gratis onderhoud of kwaliteitsaccessoires (bijvoorbeeld een gratis set banden). Verberg altijd hoe enthousiast u bent over de auto wanneer u onderhandelt over een nieuwe auto. Markeer liever de zwakke punten van de auto. En geef de verkoper nooit het gevoel dat u tevreden bent met de deal.

Inhoud

Bespaar geld op gesprekken

Autodealers willen hun auto zo snel mogelijk verkopen en daarom is het mogelijk om met hen te onderhandelen. Hoewel we hier in Nederland niet graag afdingen, moeten we bij het kopen van een nieuwe auto bereid zijn te onderhandelen.

Volgens marktanalyse kan de prijs uit de catalogus soms met 16 procent worden verlaagd. Het hangt alleen af ​​van de vaardigheden tijdens het onderhandelingsproces. In feite moet u streven naar een besparing van 10 procent.

Trap niet in de schuldenval

Bij het kopen van een auto is het typerend dat auto’s emoties weerspiegelen en vaak als statussymbool dienen in onze samenleving. Laat u dus niet in een schuldenval trappen alleen maar omdat de verkoper wil dat u zich goed voelt over de extra’s. Ze verhogen de basisprijs van het voertuig snel tot onverantwoorde niveaus. Stel jezelf daarom vooraf een financiële grens en houd je daaraan!

Vraag eerst andere dealers

Begin goed voorbereid de onderhandelingen met een autoverkoper, dat wil zeggen informeer u vooraf over de prijzen bij verschillende autodealers. Als de verkoper niet bereid is de prijs met minimaal tien procent te verlagen, kun je andere handelaren benaderen die wel willen onderhandelen.

Pas op met gratis spullen

Als gratis accessoires worden aangeboden, let dan goed op hun waarde. Autoverkopers proberen kopers vaak te verleiden met verschillende accessoires. Daarna is voorzichtigheid geboden.

Het belangrijkste is dat je er de tijd voor neemt. Als de verkoper je wil opjagen, verlies dan je geduld niet en blijf kalm.

Stap voor stap instructies

Het is wenselijk om de volgende voorwaarden in acht te nemen:

Waar moeten autokopers meer op letten?