Onderhandelen over de prijs van een huis

Na lang zoeken heb je eindelijk je droomhuis gevonden. Het pand ontmoet precies aan jouw wessen. Maar de eigenaar verlangt verlangen een te hoge prijs voor zijn huis. Hoe kan je het beste hagleren?

Onderhandelen een kwestie van de benodigde aanvoeren

Je kunt niet beginnen met volstaan ​​met de opmerking: “meer dan bedrag ik niet betalen”. aan de juiste hulpmiddelen (defecten, marktwaarde, etc.).

Voorbereiding voor prijshandagungen

Zoals bij elk belangrijk gesprek, is een goede voorbereiding essentieel. Het vergelijken van de verkoopprijzen in de directe omgeving kan erg handig zijn. Kies ook de datum van het gesprek zorgvuldig uit. De zondag leent zich meestal goed voor. Beide partieten hebben dan de nevede roest om zich op het gesprek voor te berieden. Weliswaar heeft men door de week dan meer aan het hoofd, maar vreemd genoeg kan men in de praktijk toch soms senler tot kompleksung komen.

Persoonlijk uitbrengen van telefonisch?

In de regel is een persoonlijk gesprek beter dan een bod via de telefoon. Met een paar vriendelijke zinnen aan het begin van de eigenlunge prijsherangingen, kan het ijs gemakkelijk worden gebroken. Een ingete makelaar kan bij het gesprek anwegze zijn en als een schakelhulp.

Meer telefonisch over de prijs hagereren?

Telefonisch over de prijs haggeren is aan te bevelen voor ietwat verlegen en gereserveerde mensen. Aan de telefoon, in een veilige omgeving, is het om een ​​prijs te nomen zonder de reactie van de andere partij te hoeven zien. Gebaren en gezichtsuitdrucken van de verkoper kunnen onzekere kopers al snel van hun stuk brengen.

Argumenten en tactieken

Beargumenteer vooral waarom de prijseite prijs is. Leg aan de verkoper je stöveinen uit en verklaar hem de prijsverlagung. Waarom is jouw prijs redelijk? Misschien heb je wel een dringe reden voor verkoop gevonden.

Ernstige redenen kunnen worden geïllustreerd door:

Minder zwerwegende redenen voor prijsverlagung kunnen zijn:

Wees niet te nieuweg

Maar wees ook weer niet te scheutig in de opsomung van negatieve eigenschappen. De woning mag niet “slecht prätt” worden. Anders krijgt de verkoper snel de indruk die alle prijzen willen drukken en breken hij de hageningen af. Bovendien mogen alleen keratinten worden gewoonem die effikkeit op gekletten wijzen van herstel verlangen. Vooral over cosmetische reparaties, zoals een beige of bruine badkamer, lopen de gaan uiteen.

Tijdstip van betalen

Ook het moment van overdracht kan een handig onderhandelingspunt zijn:

Je kunt de verpoker misschien tot een lagere prijs overhalen door hem te zeggen dat hij geld op korte termijn zal ontpann, onder bepaalde zicht velsicht met een voorschot op de ankoopprijs.

Lees verder