Onbeperkt hypotheek aflossen: Florius

Bij Florius kunt u in 2021 en 2022 onder voorwaarden zonder boeterente extra aflossen op de hypotheek, ook als de hypotheek hoger is dan de WOZ-waarde. Maar hoe zit het met de andere banken? Hoeveel kunt u boetevrij terugbetalen, tot WOZ of meer? Met uw spaargeld of een gift kunt u extra aflossen. Ook uw hypotheek en aflossingstermijn zijn van belang. Bij een spaarhypotheek of een spaarhuisverzekering is de extra inleg vaak voordeliger. Als u een papieren restschuld heeft, zijn er extra mogelijkheden om de hypotheekschuld betaalbaar af te bouwen.

Inhoud

Kan ik onbeperkt extra aflossen op mijn hypotheek? Bij Floris wel.

Volgens Florius is Florius de enige bank waar je boetevrij je hypotheek onbeperkt kunt aflossen. Voorwaarde hiervoor is dat u deze extra aflossing met eigen geld doet. Dan kunt u denken aan een gift, spaargeld of bijvoorbeeld een verzekeringsuitkering. Er is geen 10% of 15% restitutielimiet, bij Florius is geen onbeperkte restitutie mogelijk. Florius stelt dat hij een moderne hypotheek wil aanbieden. Deze terugbetalingsvoorwaarden kunnen u zeer goed van pas komen. Als u extra geld heeft, kunt u dit gebruiken om uw hypotheek te verlagen. Flexibel en eenvoudig. Wanneer het jou uitkomt.

Betalen met geleend geld

Kiest u ervoor om met het geleende geld extra af te lossen en bijvoorbeeld uw hypotheek over te dragen aan Florius, dan kunt u met een volledige hypotheek maximaal 15% van het aanvangsbedrag van het leningdeel terugbetalen en maximaal 10% met een tegoed. jaar. enige andere hypotheek van Florius. oké gratis.

Huis onder water

Als de hypotheek hoger is dan de WOZ-waarde van uw woning (uw woning staat onder water), is het erg verstandig om extra af te lossen. Nogmaals, u kunt het zonder boete met uw eigen geld doen. Eigen vermogen omvat:

Aanvullende hypotheekaflossingen en bankvoorwaarden

Het is bij alle banken mogelijk om de hypotheek aan het einde van de rentevaste looptijd, op het moment van renteherziening, bij alle banken extra of zelfs geheel af te lossen. Of je verkoopt natuurlijk een huis. De vraag is hoe het met je bank en je hypotheekakte geregeld is als je tussentijds extra wilt aflossen. Onderstaande tabel geeft hier meer duidelijkheid over. Hierin staat wat u doorgaans boetevrij kunt terugbetalen en wat er daarnaast nog mogelijk is. De totale extra aflossing zonder boeterente is maximaal gelijk aan kolom 2 en 3.

Betaal uw hypotheek in 2021 en 2022 zoveel mogelijk boetevrij af

bij welke bank Normale hypotheekrenteaftrek boetevrij Extra boetevrij aflossen naast de normale rente
Florius 10% tot 15% Onbeperkt indien gedaan met uw eigen geld.
ABN AMRO 10% Het verschil tussen de hypotheek en de WOZ-waarde (restschuld), dus tot aan de WOZ-waarde.
Argentinië 10% tot 15% Verschil tussen hypotheek- en WOZ-waarde.
Delta Lloyd 20% Verschil tussen hypotheek- en WOZ-waarde.
Hypotrust 10% Verschil tussen hypotheek- en WOZ-waarde.
ING Bank 10% Verschil tussen hypotheek- en WOZ-waarde.
MoneYou 10% Verschil hypotheek- en WOZ-waarde
Nationale-Nederlanden 10% Verschil tussen hypotheek- en WOZ-waarde.
NIBC direct 15% nul.
okra 10% Het verschil tussen de hypotheekschuld en de WOZ-waarde (restschuld).

Verschil tussen hypotheek- en WOZ-waarde (restschuld) of schenking?

In het algemeen geeft de vorige tabel een divers beeld van de mogelijkheden voor vervroegde aflossing. Zoals u ziet, betalen veel banken extra af als u een papieren restschuld heeft, waardoor uw hypotheekschuld hoger is dan de laatst beschikbare WOZ-waarde. Heeft u een saldo op papier dat meer is dan wat u normaal per jaar mag aflossen (10%, 15% of 20%), dan kunt u boetevrij bij meerdere banken aflossen.

Ik heb een spaarhypotheek of een spaarverzekering eigen woning, wel of niet terugbetalen?

Bij een spaarhypotheek of een andere opstalverzekering is er meestal na 15 of 20 jaar een groot belastingvoordeel als u het opgebouwde vermogen gebruikt om uw hypotheek af te lossen. Dus als u nu te veel van uw hypotheek aflost, kunt u in een fiscaal voordelige situatie terechtkomen waarbij uw spaarverzekering meer betaalt dan uw woninghypotheek. In dergelijke gevallen is een extra storting om uw kapitaal op te bouwen vaak voordeliger dan een terugbetaling. Bespreek dit dan met uw bank. Zij weten precies hoeveel extra bijdragen u kunt doen zonder het belastingvoordeel te verliezen.

Conclusie onbeperkt extra aflossen hypotheek mogelijk?

Kijk goed in je hypotheekakte om meer te weten te komen over extra aflossingsmogelijkheden en om te zien of er voor jou fiscale nadelen zijn. De meeste banken hebben aanvullende procedures voor aanvullende terugbetaling. Deze procedure kan echter per bank verschillen.€