Nummer 26: Vaarwel Bank, Welkom App!

Steeds meer mensen willen meer met hun geld doen dan het naar de bank brengen. Ze gebruiken het bijvoorbeeld om spannende projecten te financieren, niet alleen met als doel een zo hoog mogelijk rendement te behalen, maar ook met passie. Dit zijn mensen die liever met een smartphone betalen dan contant in de bus. Ze zijn op zoek naar nieuwe manieren om hun vermogen gemakkelijker te beheren en te vergroten. En die geen last willen hebben van omslachtig papierwerk, maar zich willen laten inspireren door nieuwe technologieën. Mensen die niet voor elk procentpunt vechten, maar enthousiast zijn over nieuwe ideeën. Zulke mensen zouden de hedendaagse avonturiers kunnen worden genoemd in de financiële wereld, die sneller dan ooit verandert. Het innovatieve concept van de smartphone-only bank “Number26” past perfect in deze trend.

Internet vereenvoudigt financiële zaken die voorheen ingewikkeld waren

Dit alles is te wijten aan het feit dat internet veel dingen vereenvoudigt die vroeger ingewikkeld waren:

De opkomst van “fintech-bedrijven” verandert internet in een “geldweb”

Op deze manier wordt internet ook een “geldnetwerk” en veel consumenten vinden het erg leuk. Hoewel veel banken nog steeds terughoudend zijn om deze nieuwe wereld te betreden, zien veel kleine bedrijven daar zakelijke kansen. Zij begrijpen de taal van internet als geen ander, terwijl gevestigde financiële dienstverleners de kracht van internet nog steeds onderschatten. De zogenaamde “fintech-bedrijven” komen massaal op. Ze laten hun klanten betalen via de app. Of ze krijgen een ongevallenverzekering terwijl ze als het ware al met één voet op de skipiste staan.

Het succesverhaal van de Number26-app

Een bedrijf dat in dit opzicht een vliegende start heeft gemaakt, is de Duitse smartphone-only bank Number26. Maar liefst 20.000 mensen wilden in het voorjaar van 2013 klant worden bij Number26. Dat was de vraag voor het 20-koppige team van Number26: een bankrekening met een creditcard en een smartphone-app. En dit alles is gratis voor de gebruiker.

Er is geen debetrente op rood staan

Met een creditcard kunnen klanten gratis betalen en geld opnemen bij vrijwel elke geldautomaat. Er is geen roodstandrente bij Number26. Het bedrijf genereert transactiekosten voor verkopers en plaatst deposito’s van klanten bij Wirecard Bank, een financiële instelling met een vergunning van Beierse banken. En belangrijker nog, het valt onder het depositogarantiestelsel.

De Number26-app wil meer bieden dan traditionele banken

Met haar app wil Number26 meer bieden dan traditionele banken. Wanneer een klant de lunch afrekent met een creditcard, trilt de smartphone enkele seconden later in het borstzakje en meldt het saldo op de betaalrekening. De app herkent ook het doel van de besteding: of het geld nu wordt besteed aan eten, autoverzekeringen of de belastingdienst. Dit alles kan worden bekeken in kleurrijke grafieken op een dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse basis. Ook illegale afschrijvingen kunnen snel worden opgespoord doordat je smartphone weet dat je je daadwerkelijk op een andere locatie bevindt.

Open een rekening met nummer 26

Wil je een rekening openen op Number26, dan kan dat achter zijn bureau. IDNow’s medewerker met webbrowser verifieert de identiteit via videochat. Dit is een adviseur die er, naar banknormen, geweldig uitziet in een pak, stropdas en koptelefoon van het scherm. Hij vraagt ​​de klant om zijn identiteitsbewijs of paspoort voor de camera te houden en vervolgens het mobiele telefoonnummer via sms te verifiëren. Na slechts een paar minuten begint de creditcard te werken. De tijd die u besteedt aan het naar de balie gaan om een ​​kaart aan te vragen of om u te identificeren, wordt bespaard.

Geld overmaken met de app van ‘Number26’

De Number26-app helpt ook om contant geld te besparen doordat u geld van de ene smartphone naar de andere kunt overboeken. Iedereen die zich registreert bij Number26 kan direct geld overmaken naar andere klanten. Dit wordt peer-to-peer-betalingen genoemd.€