Nul detectie; wat is deze lening?

Nulkrediet klinkt heel onlogisch: betekent nulkrediet echt dat je nul euro leent? Waarom zou je het doen en waar kun je het doen? Lees de antwoorden in dit artikel.

Wat is nul?

Nul is inderdaad een
lening
vanaf nul euro. Waarom je nul euro zou lenen hangt af van de organisatie waar je nul krediet kunt lenen. Dit kan met
Informatiebeheergroep of IB-groep
. In de voorwaarden van hun leningen staat dat u recht heeft op een
Openbaar vervoer kaart
(
openbaar vervoer kaart
). Met de OV-kaart reis je op bepaalde tijden gratis met het openbaar vervoer, afhankelijk van of je kiest voor een weekdag- of weekendkaart. Met een OV-kaart kun je veel kosten besparen, daarom sluiten sommige mensen een nullening af.

Waarvoor dient groep IB-nulstelling?

De IB-groep voert voor de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCM) verschillende onderwijswetten en -regelingen uit. De opdrachtgevers van IB-groep zijn dus individuele onderwijsstudenten (studenten) en onderwijsorganisaties. Deze
studenten
nul kan worden aangevraagd.

Hoe kan ik een nullening aanvragen bij de IB Group?

U kunt deze vraag ook stellen door naar de website van de IB-groep te gaan en u krijgt dan onderstaand antwoord:

Vragen:

Hoe nul claimen?

Antwoorden:

Een nul-eurolening vraagt ​​u aan via Mijn IB-groep. Om Mijn IB-Groep te gebruiken, heeft u een
DigiD
* SMS-functie vereist. Geef de maand op waarin de lening moet ingaan. Voer de eerste dag van de maand in als ingangsdatum. Selecteer bij de vraag “Hoeveel wil je lenen?” voor de optie “gedeeltelijk”. Vul dan nul euro in voor het gevraagde bedrag.

Nulstelling kunt u dus eenvoudig via internet aanvragen in uw persoonlijke gedeelte van de IB Group website.

*
DigiD
= de naam van het systeem waarmee de Nederlandse overheid iemands identiteit op internet kan verifiëren, een soort digitaal paspoort voor overheidsinstanties.

Nul lening of een andere lening nog goedkoper?

In 2008 betaalde u
4,17% rente
voor geleend geld per jaar. Bij nulkrediet leent u niets, u betaalt dus ook niets (4,17% van € 0,00 is € 0,00). In de laatste maanden van 2008 was het winstgevend om geld te lenen van de IB-groep, zelfs als het geld niet nodig was. Bij meerdere banken
spaarrente
namelijk hoger dan 4,17%. Door het geleende geld op een spaarrekening te zetten, kreeg je meer rente van de bank dan je bij de IB-groep moest betalen.

Dit kan doordat het belang in de IB group altijd voor één jaar vaststaat. Als er in dat jaar een conjuncturele verandering is, kan de IB-groep daar nog niet op reageren, maar de banken wel. De
bedrijfscyclus
er is een verandering in de economische groei.€