Nieuwbouw kopen: voor- en nadelen van nieuwbouw

Koopt u liever een nieuwe woning of een bestaande woning? Een nieuwbouwwoning heeft veel voordelen en is meestal erg aantrekkelijk, maar de btw is hoog. In nieuwbouw is alles nieuw, energiezuiniger, flexibeler en maatwerk. U heeft meer invloed op het eindresultaat van een nieuwbouw. Anderen willen een bestaande woning en zeker geen nieuwe. Op een rijtje staan ​​de voor- en nadelen van het kopen van een nieuw huis. Let op de garantie.

Een nieuw huis kopen

Heel wat mensen worden plotseling verliefd op het huis. Maar uiteindelijk is de juiste locatie de bepalende factor bij het creëren van vastgoedwaarde. Natuurlijk zijn er verschillende externe factoren, maar als de woning, bestaande bouw of nieuwbouw op een kleinere bouwplaats staat, krijgt u een lager investeringsrendement.

Vastgoed en rendement

Hoewel we nu bijna driekwart eeuw na de Tweede Wereldoorlog zijn, is de woningmarkt nog steeds schaars. Zowel voor huurders als kopers. Dat betekent automatisch dat de woningmarkt in Nederland een krappe markt is met redelijk goede rendementen. In feite wordt de hele woningmarkt in Nederland gesubsidieerd. Huurders die huurtoeslag gebruiken, kopers die hypotheekrenteaftrek gebruiken, aankoopsubsidies en garanties.

Vastgoed: nieuwbouw

De manier om het aantal woningen uit te breiden, als ik renovatie even buiten beschouwing laat, is nieuwbouw. Een nieuwbouwwoning heeft meerdere voordelen, zowel financieel als praktisch.

Lagere kosten voor nieuwbouw en lagere onderhoudskosten

Of nieuwbouw uiteindelijk goedkoper wordt dan een bestaande woning hangt grotendeels af van de aanpassingen die je wilt doen. U koopt eerst een nieuwe woning die vrij staat ingeschreven. U hoeft dus geen overdrachtsbelasting te betalen. Ten eerste verlaagt u de kosten van het kopen van uw huis. Bovendien biedt een nieuwbouwwoning een modulaire aanpak als je er vroeg genoeg bent. Dit betekent dat bijvoorbeeld de keuken en badkamer nog niet voor u zijn geplaatst, maar straks naar uw wensen en op een moment dat het u uitkomt. Door stapsgewijs te werk te gaan, kunt u uw hypotheeklasten verlagen.

Energiezuinig bouwen is vaak nieuwbouw

Nieuwbouw is voor velen zo aantrekkelijk omdat alles nieuw is. Dubbele beglazing, isolatie en andere energiezuinige maatregelen worden automatisch doorgevoerd. Daarnaast heb je de eerste jaren geen last van het onderhoud aan de woning. Dit kan afwijken van bestaande woningen en zelfs leiden tot kostbaar laat onderhoud. Bovendien betaalt u energiebesparende maatregelen op termijn volledig terug, omdat de verbruikskosten lager zijn. En het is ook goed voor de waarde van het onroerend goed, aangezien veel mensen liever een woning betrekken die aan de moderne comforteisen voldoet dan alles zelf te repareren.

Nederland is in 2030 van gas af

Nederland zal de komende jaren steeds meer gas gaan gebruiken. Aardbevingen in Groningen en schade aan het milieu dwingen woningen in toenemende mate te ontwerpen voor de toekomst. Koop je een nieuwe woning die al is ingericht om gasloos te koken en te verwarmen, dan hoef je niet meer zelf allerlei grote veranderingen aan de woning door te voeren om deze energiezuinig te maken. De verwachting is dat huizenkopers steeds meer aandacht zullen besteden aan de energiezuinigheid van de woning. Een woning die nu al klaar is voor de toekomst, wordt meer waard en verlaagt uw maandlasten.

Nadelen van nieuwbouw

Onroerend goed op een nieuwe locatie die nog moet worden ingericht, trekt sommigen aan en stoot anderen af. Het kan zijn dat het wat langer duurt voordat de infrastructuurmogelijkheden beschikbaar zijn, terwijl de omliggende bebouwing deze mogelijkheden wel heeft. Bij nieuwbouwwoningen moet je vaak wachten op de wijkplanning. Ook een nieuwe keuken, badkamer of vloer kan duurder uitvallen dan begroot. Veel nieuwe constructies hebben nadelen. Meestal kunt u vrijwel direct uw bestaande woning betrekken. Daarnaast zijn nieuwbouwwoningen niet goedkoop, is grond duur en brengen aanvullende milieueisen vaak een hoog prijskaartje met zich mee.

Conclusie, wat zijn de voordelen van nieuwbouw?

Een huis kopen betekent kiezen voor een nieuwe of bestaande woning. Of het een nieuwbouw wordt, hangt sterk af van de locatie, wat je wilt en hoe lang je kunt wachten om de woning in te gaan. Gelukkig is er voor elk wat wils, en dromen van een mooi nieuw huis is altijd leuk om te doen. Een nieuwbouwwoning is goedkoper in onderhoud en voldoet sneller aan uw wensen.

Lees verder