Negen tips om je boodschappenconsumptie te verminderen

Negen tips om je boodschappenconsumptie te verminderen. Bespaar elke dag geld zonder het te beseffen. Spaar geld voor een fijne vakantie deze zomer of voor een vakantie in de dure decembermaand aan het eind van het jaar. Alle kleine beetjes helpen het boodschappen doen te verminderen. De besparing is klein, maar je eet elke dag. Door deze tips een jaar in de praktijk te brengen, heeft u aanzienlijk geld bespaard.

1. Koop in bulk

Veel voedsel is veel goedkoper als je groot inkoopt. Let op de houdbaarheidsdatum. Door groot in te kopen kun je op de lange termijn veel aan boodschappen besparen. Het beste voedsel om in te slaan zijn standaard ingrediënten waar je vaak mee kookt. Kies producten met een hoge prijs per gram zodat ze niet te veel ruimte innemen en de houdbaarheidsdatum ver in de toekomst ligt.

2. Kook niet te veel

Het gemiddelde huishouden in Nederland gooit jaarlijks kilo’s fijn voedsel weg. Schrijf na het eten op hoeveel er nog over is van het recept dat je hebt gebruikt en probeer de hoeveelheid overgebleven afval te verminderen tot weinig of geen afval. Zo zorg je er ook voor dat je niet te veel eet wat ook nog eens goed is voor de lijn.

3. Koken met restjes

Heb je toevallig restjes? Ze worden vervolgens ingevroren om op een geschikt moment als lunch of als maaltijd te worden gebruikt. Ze kunnen ook een tijdje in de koelkast worden bewaard. Koken met restjes is ook leuk. Overgebleven groenten kunnen gemakkelijk verwerkt worden in een stamppot.

4. Boodschappenlijstje

Het ouderwetse boodschappenlijstje is zo gek nog niet. Al werkt een modern boodschappenlijstje met een smartphone app ook heel goed. Het is handig als herinnering om boodschappen niet te vergeten, en werkt prima als een lijst om je aan te houden en precies te kopen wat je nodig hebt in plaats van impulsaankopen te doen.

5. Merk je dat niet?

Vervang gebruikte merkartikelen door merkloze of huismerkartikelen. Heb je thuis bezwaren of denk je het verschil niet te voelen? Doe een blinde test… Dat is ook leuk. Bij een smaaktest tussen twee artikelen is er altijd vijftig procent kans om de juiste te kiezen, dus maak het lastig met bijvoorbeeld verschillende huismerken.

6. Kook vaker vegetarisch

Probeer vaker vegetarisch te koken. Vlees is erg duur. Minder vlees eten is nog beter voor je gezondheid. Af en toe een vleesvrije dag kan aanzienlijke besparingen opleveren. Koken met noten of andere vleesvervangers kan erg lekker zijn. Een vegetarische maaltijd koken met lekkere groenten kan ook erg lekker zijn. Vegetarische quiche of vegetarische burrito’s zijn heerlijk. Vissen kan natuurlijk ook, maar het scheelt geen kosten.

7. Koken met verschillende soorten vlees

Nederland is een echt filetland. Filet wordt in bijna elk recept gebruikt. Ga op culinair avontuur en gebruik wat meer avontuurlijke stukken vlees. Laat de biefstuk vaker staan ​​en probeer een gehaktbal of lever of zelfs hart. Nog steeds vlees, maar verkrijgbaar voor een relatief goede prijs.

8. Ga een keer per week boodschappen doen

Winkelt u met de auto? Daarna winkel je één keer per week. Dit bespaart brandstofkosten. Het is relatief duur om elke dag naar de winkel te gaan. Auto’s verbruiken over korte afstanden relatief veel energie. Het beste is natuurlijk om te fietsen. Goed voor milieu en conditie.

9. Ga naar de markt

Bezoek vaker uw lokale markt. Hier zijn vaak betere verse producten verkrijgbaar. In de markt is een gulden een daalder is een gezegde dat sinds de invoering van de euro niet meer wordt gebruikt, maar je kunt nog steeds goedkoop kopen op de markt. Probeer het advies hier om groot in te kopen en goede prijzen te bedingen. Als je vaker komt, krijg je een voorproefje van de markt.

Lees verder