Nederlanders houden van kortingen

Nederlanders zijn altijd op zoek naar korting. Daarom werken kortingsacties, kortingsbonnen en spaarpunten ook goed als marketingcampagne. Zodra we horen dat we rentekorting krijgen, zijn we geïnteresseerd.

Overal vind je kortingen en besparingen. Alleen bij Albert Heijn kunt u bij uw boodschappen airmiles en koopzegels ontvangen of kopen. Daarnaast krijg je als je een bonuskaart hebt ook nog eens extra korting. Ten slotte hebben ze ook tijdelijke acties om nog meer klanten aan te trekken of te behouden. Seizoensgebonden geven ze voetbaltickets, Smurfen of andere kleine gadgets weg. Ook andere supermarkten overladen hun klanten met speciale acties. Ze doen dit omdat ze weten dat wij consumenten daar gevoelig voor zijn. Vooral als er gratis spullen worden weggegeven, staan ​​klanten in de rij.

loyaliteitspunten

Door klanten loyaliteitspunten te geven, komen ze terug om hun klantenkaart in te vullen. Tegenwoordig zijn er slimmere manieren om punten te sparen, maar wij Nederlanders houden van promotiezegels en het plakken van ouderwetse waardebonnen op onze spaarkaarten. Een van de meest populaire spaarpunten zijn de Douwe Egberts spaarpunten. Het blijkt dat maar liefst 70 procent van de huishoudens met koffie van Douwe Egberts bonnen knipte. Ze sparen ze zelf of kennen iemand die punten verzamelt. Ze zijn afgesneden van het idee dat het zonde is om de cheques weg te gooien.

Waardebonnen

Vooral voor dagen doorgebracht in pretparken is het de moeite waard om kortingsbonnen te zoeken. Vroeger was het moeilijk zoeken, maar het internet biedt alle mogelijke kortingsbonnen tegen lage prijzen. Themaparken hebben vaak regionale acties om meer klanten uit de betreffende regio aan te trekken. Op Marktplaats.nl vind je kortingsbonnen als deze in omloop zijn. De verkopers krijgen er een paar euro voor en je kunt met soms zelfs 75 procent korting naar het attractiepark.

Kortingsvoorwaarden in de winkel

Consumenten zijn vaak te aardig bij het doen van grote aankopen. Bij het kopen van bijvoorbeeld elektronica zijn er vaak koopjes te doen. Bij het kopen van een televisie voor honderden euro’s kan het de moeite waard zijn om te proberen een korting van een paar procent te krijgen. Het is het beste om eerst wat vergelijkend onderzoek te doen met andere retailers. Zo kunt u verantwoorden waarom u vindt dat u korting verdient. Als de aankoop bij een andere winkel 50 euro goedkoper is, kun je proberen om bij een andere winkel onder de prijs van de concurrent te zitten. Dit kan al snel een korting opleveren tot 10 procent. Onderhandelen over aankopen ter waarde van enkele tientallen is zinloos. De inkomsten van de retailer uit deze producten zijn vaak laag.

Waar kan ik korting op krijgen?

De mogelijkheden voor kortingen zijn breder dan de meeste mensen denken. Je kunt korting krijgen in de bioscoop en theater, maar ook aankopen op Bol.com. Het enige wat u hoeft te doen is online zoeken naar kortingen.

Hoeveel moet ik betalen voor coupons?

Veel kortingsbonnen zijn gratis online beschikbaar. Er zijn zelfs websites waar u coupons kunt downloaden en afdrukken.

Zie ook:

Sluit een verzekering af met pakketkorting