MoneYou hypotheek

U kunt een aflossingsvrije MoneYou-hypotheek afsluiten tot 50% van de waarde van de woning. In 2020 kan dat allemaal eenvoudig via internet en met gunstige hypotheekrente en tarieven. Hierdoor kunnen de kosten laag blijven. Iedereen die online een hypotheek afsluit, betaalt geen afsluitkosten en is dus relatief goedkoop met een hypotheek. MoneYou is een volledige dochter van de staatsbank ABN AMRO en is dus veilig.

Wat is MoneYou?

MoneYou is een online bank die groot is in hypotheken en onroerend goed. Het is relatief goedkoop en snel te bereiken via internet of helpdesk. MoneYou is ook een volledig veilige bank. Ook is de bank 100% gedekt door de bankgarantie van De Nederlandse Bank, aangezien haar moedermaatschappij ABN AMRO is.

MoneYou hypotheek met of zonder Nationale Hypotheek Garantie

Door een wijziging in de strategie van ABN AMRO kunt u niet bij MoneYou terecht voor sparen en krediet, maar alleen voor een hypotheek. U kunt online snel en eenvoudig een hypotheek afsluiten. Uiteraard ontvangt u eerst een prijs op aanvraag, de aanbieding is 2 tot 4 maanden geldig. Let op deze geldigheidsduur, daarna moet u een nieuwe aanvraag indienen als u een MoneYou hypotheek wilt krijgen. Ook het aanvragen van een nieuwe aanvraag kost tijd en het kan zijn dat de hypotheekrente inmiddels veranderd is. Hier kunt u zoeken naar een hypotheek met of zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Een hypotheek met NHG heeft een lagere hypotheekrente. Klanten waarderen MoneYou doorgaans hoog als het gaat om het afsluiten van een hypotheek. Dit is niet verwonderlijk, aangezien deze bank vooral is gegroeid via onroerend goed.

Soorten hypotheken MoneYou, soorten hypotheken

Deze hypotheekverstrekker biedt twee soorten hypotheken aan:

U heeft een annuïteitenhypotheek nodig als u ook de hypotheekrente wilt aftrekken en de aflossingsvrije hypotheek niet hoger mag zijn dan 50% van de waarde van de woning. Een combinatie van een annuïteitenhypotheek en een aflossingsvrije hypotheek is ook mogelijk. De rente kan vast of variabel zijn (laat ons uw voorkeur weten). Met een MoneYou internethypotheek bespaar je vaak een fractie van de advieskosten die je bij een andere bank zou moeten betalen.

Welke verzekeringen zijn er?

Iedereen die een huis koopt, moet ook goed verzekerd zijn. Een woningverzekering is bijvoorbeeld verplicht om een ​​bankhypotheek te krijgen. MoneYou biedt geen verzekeringen aan, maar u kunt contact opnemen met de moederbank ABN AMRO of vele verzekeraars die op internet te vinden zijn. Meestal is er een bedenktijd, zodat u niet overhaast een beslissing hoeft te nemen.

Hoe kunt u onderverzekering voorkomen?

U kunt ook een garantie afsluiten om te voorkomen dat uw woning en andere bezittingen onderverzekerd zijn. Een opstalverzekering dekt je vaak tot een bepaald standaardbedrag tegen onderverzekering. Voor grotere bedragen moet een inboedelverzekering met een inboedelwaardemeter worden afgesloten. Met een opstalgarantie bent u volledig verzekerd tegen vergoeding van eventuele schade. Ook als u eigenlijk onderverzekerd bent.

Slot

Daarom kun je bij MoneYou terecht voor een hypotheek. Het is altijd raadzaam om ook bij concurrerende banken een offerte aan te vragen, zodat u het aanbod goed kunt vergelijken. De kosten lijken ook relatief laag.€