Moeilijk om rond te komen? Loterijen annuleren

Als gevolg van slimme loterijmarketingcampagnes geven gezinnen vaak meer uit aan de loterij dan ze zouden willen. Het is gemakkelijk om dit lidmaatschap op te zeggen, maar het gebeurt niet.

De Nationale Postcode Loterij is een loterij die in het verleden succesvol is geweest in het verkopen van loten. Door de aantrekkelijke voordelen zijn er inmiddels veel gezinnen die met meerdere loten meedoen, maar niet meer weten hoe de loten precies worden verkregen. Ze maken kans op grote prijzen, waardoor de tickets niet meer geannuleerd worden. Dit komt mede door de uitzending van de prijsuitreikingen naar de winnaars. Deelnemers zijn zich er te weinig van bewust dat de kans op het winnen van een grote prijs klein is.

Geleidelijk aan wordt de loterij duurder.

Het geldt alleen voor kleine bedragen per maand, maar bij elkaar opgeteld geldt het voor grote bedragen. Loterijen stijgen ook periodiek zonder het te merken. Dit doen ze onder de noemer van een aantrekkelijker prijzenpakket. Ze zullen het aanbetalingsbedrag nooit verlagen “de enige manier is om te verhogen”.

Tekenkosten

Als u deelneemt aan de Postcode Loterij en de Staatsloterij, betaalt u maandelijks minimaal € 25,- (op basis van één heel lot van de Staatsloterij en één lot van de Postcode Loterij). Als je aan meerdere trekkingen deelneemt, zal de uitbetaling ook hoger zijn. Bij de postcodeloterij win je misschien kleine geldbedragen en een bos bloemen, maar daar blijft het bij. De kans op het winnen van een mooie prijs is erg klein. De kansen zijn bijna klein, maar de grote prijzen worden elke maand vrijgegeven. Dit is ook de reden waarom zoveel mensen meedoen aan loterijen, het is een kans om miljonair te worden.

Het afschaffen van sweepstakes is de oplossing

U kunt er zeker van zijn dat u nooit een grote prijs zult winnen. Het maandelijks geïnvesteerde bedrag kunt u beter op een spaarrekening storten. Zonder financieel geld te verliezen, kunt u in de verre toekomst rijkdom opbouwen voor een doel. Het gespaarde geld kun je bijvoorbeeld beter gebruiken om je pensioen aan te vullen of die ene reis waar je al jaren van droomt.

Hoe beëindig ik mijn loterij-inzendingen?

Afmelden is heel eenvoudig. Om direct te stoppen met deelname aan de loterij kunt u een brief of e-mail sturen. Zal waarschijnlijk niet meteen weggaan, maar ze zullen contact met je opnemen als ze je lidmaatschap hebben beëindigd. Ze zullen u dan opnieuw bellen om te proberen de service te behouden en u kunt deze eenvoudig weigeren.

Maak het opgebouwde bedrag automatisch over naar de spaarrekening

Het gespaarde bedrag kunt u vervolgens elke maand overmaken naar uw spaarrekening. Nu kunt u ongemerkt een buffer opbouwen in een maandelijks bedrag ineens.

De gevaren van de postcodeloterij

De postcodeloterij heeft macht over de deelnemers. Ze durven hun lidmaatschap niet op te zeggen uit angst dat er binnenkort een grote prijs in hun postcode belandt. Het kan inderdaad gebeuren, maar de kans dat het gebeurt is klein.€