Moderne leningen

Het is altijd fijn om even op adem te komen in moeilijke tijden. Op die manier kun je die duurdere aankoop doen met het extra geld, zoals een nieuwe laptop, tv of bank. Als je niet genoeg geld hebt, kun je een lening aangaan. Met het geleende bedrag kun je dan die dure aankoop doen.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten leningen die u kunt afsluiten bij banken en andere financiële instellingen. U kunt kiezen voor een langlopende of kortlopende lening. Het hangt af van het bestedingsdoel welke lening voor u geschikt is. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een persoonlijke lening, een doorlopend krediet, een lening per post of een flitslening. Naast de lening sta je op veel rekeningen vaak in het rood. Over deze roodstand betaalt u geen rente meer.

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening leen je vooraf een vast bedrag. De rente en looptijd staan ​​vast. Een persoonlijke lening is vooral geschikt voor het kopen van een product met een lange levensduur, zoals een auto, boot of aanhanger. De looptijd van de lening wordt op zijn beurt aangepast aan de levensduur van het product.

Doorlopend krediet

De bank geeft je een limiet die een bepaald bedrag bereikt, bijvoorbeeld een lening van vijfduizend euro. Een doorlopend krediet is erg handig wanneer u extra geld nodig heeft. Dit geld kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals een nieuwe computer, keuken of tv. U begint met terugbetalen wanneer u het bedrag of een deel van dat bedrag heeft opgenomen. Doorlopend krediet heeft geen vaste looptijd. U kunt het teruggestorte bedrag weer opnemen. U bepaalt zelf hoe lang u het doorlopend krediet wilt behouden. Als u het niet meer wilt, kunt u het doorlopend krediet stopzetten en de schuld volledig aflossen.

Tegoed per post

Met postordertegoed kunt u een artikel op afbetaling kopen bij een postorderbedrijf, zoals een nieuwe slaapkamer, wasmachine of droger. Bekende postorderbedrijven zijn onder meer Wehkamp en Otto. Hier kunt u het product online voor afbetaling kopen. U betaalt de rekening dan in termijnen. U kunt aankopen doen tot een bepaalde limiet, bijvoorbeeld tot vijfhonderd euro. Zodra u uw bedrag heeft teruggestort, kunt u artikelen opnieuw kopen bij het postorderbedrijf.

flitskrediet

Tegenwoordig bieden veel bedrijven leningen aan op internet. Dit geldt vaak voor kleine leningen van tientallen tot maximaal vijfhonderd euro. Deze kleine leningen worden ook wel flitsleningen genoemd. Vaak moet een flitslening in korte tijd worden afgelost. De looptijd van de snelle lening is maximaal drie maanden. Het is heel gebruikelijk dat u uw persoonlijke lening binnen één tot drie weken terugbetaalt. Het opnemen van dergelijk flitskrediet gaat erg snel. Heel vaak is het geleende bedrag al binnen tien minuten. Ook mensen met een BKR-record kunnen vaak een flitslening afsluiten. Er zijn dienstverleners die geen BKR toetsing uitvoeren.€