Mobiel bankieren en mobiel betalen

Mobiel bankieren en mobiel betalen is heel eenvoudig en heeft veel voordelen. Mobiel bankieren blijft zowel in Nederland als daarbuiten aan populariteit winnen. Bijna iedereen heeft een mobiele telefoon bij zich en de mogelijkheden worden steeds groter. Maak ook gebruik van mobiel bankieren en betalen. Kies ook voor mobiel bankieren en betalen, elke bank heeft een betaalapp.

Mobiel bankieren en betalen

Mobiele telefoons worden steeds meer een bron van technisch vernuft. In het begin waren het vooral early adopters, mensen die iets nieuws wilden proberen, die hun mobiel lieten zien. De mobiele telefoon is nu volledig gevormd en wordt steeds meer onze portemonnee.

Een mobiele telefoon kan zoveel doen

Natuurlijk kun je nog veel meer doen met je smartphone dat er niet echt is. Deze nieuwe apps maken mobiel bankieren extra aantrekkelijk:

Voordelen van mobiel bankieren en betalen:

Mobiele telefoon als portemonnee: contactloos betalen

Je mobiele telefoon begint steeds meer op een portemonnee te lijken. Mobiel bankieren is vergelijkbaar met internetbankieren, maar dan via de telefoon. Het is zo eenvoudig om uw saldo te controleren en een paar overschrijvingen te doen. We doen al op veel manieren mobiel betalen. Soms is mobiel betalen de enige manier om aan een parkeerkaart te komen, en is het handig om snel online een bioscoopkaartje of vliegticket te bemachtigen. Maar je mobiele telefoon als portemonnee is een ander apparaat. Dit gebeurt met behulp van NFC, Near Field Communication. Zowel de telefoon als de betaalautomaat of kassa waar je wilt betalen hebben chips die elkaar herkennen en met elkaar verbinden. Betaalgegevens worden zeer snel uitgewisseld en de betaling geschiedt met een simpele bevestiging. Vergelijk het met het scannen van een artikel in de supermarkt: kijken, herkennen en piepen, klaar.

Bank-apps en betaal-apps

Bankieren-apps zijn in opkomst in bankieren, betalen en beleggen:

bij welke bank Kan ik geld overmaken? Mag ik de balans bekijken?
Rabo bank app Ja Ja
ABN AMRO Ja Ja
ING Bank Ja Ja
SNS Bank Ja Ja

Veilig bankieren

Let op de veiligheid of onveiligheid van mobiel betalen. Met een computer kun je vaak alles goed in de gaten houden. Je hebt een goede firewall en virustoepassing en er zijn verschillende protocollen. Bij een mobiele telefoon is dit vaak minder duidelijk. Heb je de laatste update of nog niet? Het instellen van vingerafdruk- of gezichtsherkenning biedt ook extra bescherming. Voorkom dat je je portemonnee meteen kwijtraakt als je mobiel de tram in rolt. Bewaar je codes nooit in je telefoonhoesje of tasje bij je telefoon.

PSD2

Als de PSD2-wetgeving ook in Nederland van kracht wordt, zal mobiel bankieren waarschijnlijk nog meer groeien. Met PSD2 maak je meerdere betaalrekeningen zichtbaar in één app zodat je in één keer een compleet overzicht hebt. De verwachting is dat hoe eenvoudiger en goedkoper mobiel bankieren wordt, hoe meer mensen het gaan gebruiken.

Betalen met betaler

In Nederland kunt u ook contactloos betalen met de chip in uw mobiele telefoon. Payter doet het voor u. Deze technologie werkt via een chip in je mobiele telefoon en wearables en is vergelijkbaar met een RFID-chip.

Betalen met MijnBestelling

Met behulp van MyOrder is het steeds vaker mogelijk om een ​​glaasje bier op het terras te betalen. Er doen meerdere horecagelegenheden aan mee, dus je kunt vanaf het terras betalen met een sms.

Slot

Mobiel als mobiele portemonnee. Het kan niet eenvoudiger. Het leuke is dat je niet alleen met een sms kunt betalen, maar ook snel geld kunt lenen. Zo kun je met behulp van een sms van Ferratum snel geld lenen.

Lees verder