Minilening zonder veel BKR controle – voor- en nadelen

Een goedkope minilening aanvragen, waar kan dat? Dat kan snel met een flitslening zonder BKR toetsing. In veel gevallen worden er geen verwerkingskosten in rekening gebracht. Daarna gaat het bestelde geld snel en soms direct op je rekening. Dit geldt in alle gevallen voor bedragen vanaf 100 euro tot maximaal 800 euro. Wat zijn de voor- en nadelen van deze minilening, ook wel flitslening of flitslening genoemd?

Kredietregistratiebureau BKR

Het kredietregistratiebureau, BKR, helpt de kredietverstrekker, maar ook de kredietnemer, om geen geld te lenen als het financieel niet echt verantwoord is. Voor de bank is dit bureau een extra informatiebron die een juiste kredietbeoordeling mogelijk maakt en de consument enigszins tegen zichzelf beschermd is. Zie Lenen ondanks negatieve BKR voor meer informatie over BKR-registratie en ook negatieve registratie en codering.

Snel geld lenen met een minilening

Tegelijkertijd is het duidelijk dat bijna iedereen wel eens geld tekort komt en kan wachten tot ze een ons wegen, maar rekeningen en schulden moeten betaald worden. Als er hele grote problemen zijn, zijn er mogelijkheden voor schuldhulpverlening. Vaak gaat het ook om klein leed. Iemand wil een klein bedrag lenen om het weekend door te komen of om de paar dagen het gat overbruggen om een ​​salaris te krijgen. Het is ook typisch voor jongeren die tijdens de vakantie een beetje missen en graag een beetje bezig zijn. In de praktijk blijkt snel geld lenen met behulp van een minilening in de behoefte te voorzien.

Geld lenen, geld betalen

Lenen kost geld, en niet alle leningen worden geregistreerd bij het BKR. Door een dergelijke combinatie van zaken kan bijna iedereen een minilening krijgen. U neemt contact op met Ferratum of gaat naar de website. Evenwichtsverlies is ook mogelijk. Het geld staat bijna op de rekening. In het rood staan ​​is ook heel gemakkelijk op de bank. Iedereen die een limiet onderhandelt met de bank kan regelmatig in het rood staan. Het mag en mag, ook al wordt er regelmatig in de media op gewezen dat het eigenlijk niet zou moeten. Aan de andere kant moet je minimaal 18 jaar zijn om een ​​flitslening te kunnen afsluiten, dat is de leeftijd waarop iedereen moet weten wat hij wil.

Voordelen minilening en flitskrediet

Een snelle lening komt duidelijk tegemoet aan de behoeften van veel mensen. Mensen willen niet altijd eindeloos wachten op goedkeuring van een lening. En dan zijn er ook nog een heleboel vragen om in te vullen en te beantwoorden. Daarnaast is het heel gemakkelijk om aan geld te komen met een minilening. Een mobiele telefoon of internet is voldoende voor de aanvraag. Iedereen krijgt dan eerst de voorwaarden toegestuurd en moet ermee akkoord gaan voordat hij akkoord gaat. Het BKR wordt hierbij niet geraadpleegd, maar wie de snelle lening aanbieder niet op tijd terugbetaalt, wordt als sanctie de volgende keer uitgesloten van het ontvangen van een nieuwe lening. Een nieuwe snelle lening kan pas worden aangegaan als de oude lening is afgelost. Een ander voordeel is dat een minilening echt een minilening is van 100 tot een paar honderd euro. Dit staat niet in verhouding tot de vele duizenden euro’s aan persoonlijke leningen en doorlopend krediet die kunnen worden opgenomen. Dit betekent dat er meerdere mechanismen zijn ingebouwd die een corrigerende werking hebben en grote fouten moeten voorkomen.

Nadelen van flitskrediet

De kosten van een flitslening zijn veel lager dan bij rood staan ​​bij de bank. Verwerkingskosten kunnen niet meer in rekening worden gebracht. Logisch ook dat er geen BKR toetsing is, want wie gaat al die kleine bedragen tellen. Het is veel werk en de echte problemen komen met de grote leningen. Niet voor niets maken meerdere mobiele operators geen BKR meer over als er nog een klein bedrag niet is betaald.

Sluit minilening en BKR . af

Er zit dus niets anders op dan iedereen erop te wijzen dat lenen geld kost en terugbetaald moet worden. Met de nieuwe flitslening valt alles mee als je maar binnen maximaal 45 dagen terugbetaalt.

Lees verder