Minilening: snel geld lenen zonder rente

Een minilening (of flitslening) is een lening waarbij u voor een korte periode een klein bedrag leent, bijvoorbeeld € 300 of € 500. Het geld is vrijwel direct beschikbaar, wat zo’n lening erg aantrekkelijk maakt. Bij een minilening betaal je geen rente, maar worden de kosten in rekening gebracht. Een minilening is vaak duur, en er zijn goedkopere alternatieven om snel aan geld te komen. De kosten kunnen per dienstverlener verschillen: het is zeker de moeite waard om verschillende minileningen met elkaar te vergelijken.

soms heb je
snel geld nodig
: huishoudelijke apparaten gaan stuk en moeten toch wachten op salaris. Of erger nog: uw inkomen daalt en u kunt uw rekeningen niet meer betalen.
Geld lenen
kan een uitweg zijn. Je laadt je beschikbare geld op en betaalt het later terug. De vraag is natuurlijk hoe je aan dit geld komt. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Als er echter snel geld nodig is of juist direct geld nodig is, kan
minilening
erg aantrekkelijk.

Bij een minilening leen je meestal een klein bedrag tussen de 100 en 500 euro. De lening heeft een korte looptijd zoals 1 maand of 3 maanden.

Snel lenen: heel snel geld lenen

Ook wel minilening genoemd
flitskrediet
genaamd. Je kunt namelijk heel snel een minilening afsluiten. Je hoeft er de deur niet voor uit en je hoeft niet lang te wachten tot het geld beschikbaar is. De minilening kan via internet worden afgesloten en bij bijna alle dienstverleners staat het geld binnen 24 uur op de rekening. Volgens sommige adverteerders is het geld dat je leent zelfs direct beschikbaar.

Minilening: lenen zonder rente

De snelheid waarmee het geld op je rekening staat is dan ook een groot voordeel van een minilening. Iets anders dat heel aantrekkelijk lijkt, is dat je met een minilening meestal
geen interesse
zal worden aangerekend. Betaal je vaak tussen de 8% en 20% rente op je betaalrekening of creditcard, dan betaal je met een minilening
0% rente
.

Er is echter een addertje onder het gras omdat de kosten daadwerkelijk in rekening worden gebracht. Niet de rente wordt betaald, maar de administratiekosten. Die lijken vaak niet hoog, maar als je de kosten vergelijkt met het geleende bedrag valt het toch een beetje tegen.

Als je bijvoorbeeld €500 per maand leent en €50 aan administratiekosten betaalt, lijkt het misschien niet veel: je betaalt 10% rente als je converteert. Deze percentages zijn echter niet voor elk jaar. Als je een jaar lang elke maand 500€ leent, dan zou je 12 keer 50€ aan administratiekosten betalen, dus 600€. Dit is meer dan 100% procent. Omdat je elke maand € 500 moet terugbetalen, heb je nooit meer dan € 500 geleend: op de lange termijn neemt je bestedingsruimte niet bepaald toe. Daarom is het verstandig om ook andere opties te overwegen. De vraag is of de snelheid waarmee geld beschikbaar komt opweegt tegen de kosten.

Verschillende minilening aanbieders: verschillende kosten

Niet alle minilening aanbieders zijn even duur. Er zijn veel verschillende aanbieders op de markt en sommige zijn scherper geprijsd dan andere. Als je dus kiest voor een minilening, kijk dan op de verschillende websites wat de mogelijkheden zijn en vooral de kosten van de minilening die je wilt afsluiten. Op deze manier is gemakkelijk 10 euro te verdienen.

Betaal de minilening op tijd terug

Het principe van de lening is dat je op dit moment extra geld tot je beschikking hebt, maar het blijft bij de persoon van wie je het leent. Aan het einde van de looptijd moet u het terugbetalen, meestal met rente. Bij een minilening betaal je, zoals uitgelegd, geen rente, maar administratiekosten. Maar verder is het principe precies hetzelfde. Sterker nog, bij een minilening is de looptijd erg strikt. Als u uw minilening niet op tijd terugbetaalt, is de boete die u moet betalen vaak erg hoog. Wanneer u zich in deze situatie bevindt, wordt een minilening erg duur. Als je bang bent dat je de minilening niet op tijd kunt terugbetalen, kun je beter een nieuwe lening aangaan dan wachten op een boete.

Over het algemeen is het verstandig om rekening te houden met het feit dat je de minilening moet terugbetalen. Bij een minilening heb je altijd te maken met een kortlopende lening. U moet bepalen hoe lang u de lening wilt aangaan; wanneer u de lening kunt terugbetalen. Dus bedenk waar je denkt dat je dat geld vandaan gaat halen. Als je constant geld tekort komt, is een minilening misschien niet zo’n goed idee. Als je tijdelijk geld tekort komt, maar je weet dat dit probleem op de lange termijn wordt opgelost, geeft het je meer zekerheid bij wie je een lening kunt afsluiten.

Lees verder