Minilening aanvragen in België

Een minilening van bijvoorbeeld 200 euro afsluiten bij onze zuiderburen gaat supersnel en gemakkelijk. Je kunt het zelfs per sms of e-mail doen, en ook op zondag! Lender Ferratum raadpleegt de zwarte lijst van de Nationale Bank niet.

De zwarte lijst heeft geen bezwaar tegen een lening van Ferratum

In Vlaanderen is het belangrijk om een ​​lening te krijgen die niet op de zwarte lijst van de Nationale Bank staat. Daarom wordt elke leningaanvraag gecontroleerd aan de hand van deze zwarte lijst. De Nationale Bank registreert op de zwarte lijst alle leningen en hypothecaire leningen die natuurlijke personen voor privédoeleinden aangaan. En wie langer dan 3 maanden in gebreke blijft, wordt door de Nationale Bank als wanbetaler beschouwd.

Tot nu toe was het niet mogelijk om in Vlaanderen een lening af te sluiten als iemand op de zwarte lijst stond. Maar dat zal veranderen. De Finse kredietmaatschappij Ferratum staat klaar om in België een minilening te verstrekken aan personen die op de zwarte lijst van de Staatsbank staan!

Wat is een Ferratum minilening?

We hebben allemaal financiële tijden waarin dingen een beetje tegenvallen. Bijvoorbeeld omdat u te maken heeft met onverwachte uitgaven of een rekening die eerder binnenkomt dan gepland, terwijl de volgende salarisbetaling nog even op zich laat wachten. In zo’n situatie kan een minilening uitkomst bieden!

De Finse kredietverstrekker Ferratum biedt deze mogelijkheid nu aan in België. Hoewel het gemiddelde leenbedrag voor zo’n lening bij Ferratum 50 tot 200 euro is, wordt een lening tot 1.000 euro bij Ferratum toch beschouwd als een minilening.

Voorwaarden voor een minilening bij Ferratum

Uiteraard voegt Ferratum een ​​aantal voorwaarden toe aan haar minilening, waardoor het risico dat het uitgeleende geld niet wordt teruggegeven minimaal is:

Grote boete voor niet betalen

Hoe verleidelijk een minilening ook is, je moet altijd begrijpen dat zo’n lening veel geld kost. Lenen is geen liefdadigheid! Een lening, hoe klein ook, moet altijd op tijd worden terugbetaald. U kunt alleen een minilening afsluiten als u het 200% zeker weet, inclusief alle bijkomende kosten, en u kunt deze op tijd terugbetalen. Degenen die dit niet doen, krijgen te maken met rechtszaken, boetes en extra kosten.

Wie of wat is Ferratum?

Wat voor soort instelling durft krediet te geven aan mensen die al op de zwarte lijst staan? Moeten we Ferratum beschouwen als een serieuze en betrouwbare financiële dienstverlener? Ferratum is een van de meest succesvolle kredietinstellingen in Finland en inmiddels marktleider in Nederland voor dit kredietconcept, hier ook wel flitskrediet genoemd.€