Minilening aanbieders

Waar kun je snel een minilening krijgen? Nu deze kredietverlening nauw wordt gecontroleerd door de AFM, is het aantal microkredietverstrekkers niet meer zo groot. Een minilening of flitslening is een snelle oplossing voor 18-plussers die voor korte tijd snel aan extra geld willen komen. Duur? Ja, maar het is ook rood.

Wat is een minilening?

Een minilening of flitslening kun je het beste zien als een manier om even in het rood te staan ​​omdat je extra kosten wilt maken en er eigenlijk het geld niet voor hebt. De term mini legt uit waar het over gaat: het is een kleine lening, maximaal een paar honderd euro, en Ferratum gaat niet boven de 1.500 euro uit. Daarom kan de aanvraag ook worden ingediend voor slechts 100 euro. Maar houd er rekening mee dat dit een lening is die moet worden terugbetaald.

De kosten van een minilening in vergelijking met de keerzijde

Als u rood staat op de bank, betaalt u een hoge rente, die soms kan oplopen tot 14% rente. Het is ook de rente die je grofweg betaalt over de minilening. Per aanbieder verschillen de percentages. Ben je op zoek naar de goedkoopste minilening, kijk dan eens: vergelijk de goedkoopste snelle lening en minilening. Een goede vergelijking gaat altijd op, want de administratiekosten zijn niet overal even hoog. Aan de andere kant, wanneer je bekend staat als een goede betaler bij een minilening aanbieder, kun je de volgende keer wellicht een groter bedrag lenen en gaat de afwikkeling veel sneller. Voor de eerste aanvraag moet u alle formulieren invullen die voor de tweede of volgende aanvraag niet meer nodig zijn.

Sommige aanbieders van minileningen

Het bestaat al een tijdje met veel aanbieders en namen als Noodgeld, Reddingsgeld en Extra. Die tijd hebben we nu gehad. De bekendste minilening en minikrediet aanbieders zijn:

Snel geld kost ook geld

Geld lenen kost geld, dat weten we. Als je een groot bedrag wilt lenen, is een minilening voor jou geen oplossing, aangezien het gaat om relatief kleine bedragen. Het aanvragen van een minilening heeft echter als grote voordeel dat je snel weet of je het geld kunt overmaken. Mede op basis van de door u verstrekte gegevens kijkt de kredietverstrekker snel of u een bedrag kunt lenen en terugbetalen. Als het risico te groot is, sluit de dienstverlener een kleine verzekering af. Deze verzekering kost ook geld, maar zorgt ervoor dat in veel gevallen de leningaanvraag snel verwerkt kan worden. Of geen verzekering, maar aan iemand geven als borg. De tijd dat een lening binnen een uur kon worden verstrekt, hoe klein ook, is voorbij. Maar ook dan is het belangrijk dat u op tijd terugbetaalt. U geeft vooraf aan wanneer het zal zijn. Houd er rekening mee. Dit bespaart u kosten en maakt het aanvragen van uw volgende minilening heel eenvoudig.

Neem een ​​minilening voor 15 of 30 dagen

Een ander kenmerk van een minilening is dat de looptijd waarvoor je leent kort is. Het kan van 15 tot 30 dagen zijn. Als je 15% rente betaalt voor een lening van 300 euro en 30 dagen leent, moet je 303,70 euro met rente terugbetalen. Heel duidelijk dus. Als je van tevoren weet dat het toch een probleem zal zijn, kun je beter kiezen voor een kleine lening van een vriend of familie die het niet erg vindt als je niet op tijd terugbetaalt. Betaaldaggeldschieters zijn voor velen een snelle oplossing, maar het zijn geen filantropische instellingen.

Lees verder