Minder geld uitgeven?

Dat zeggen de begrotingsbureaus die allerlei onderzoeken doen unaniem, wij volgen de begroting op de voet. Iets wat we de afgelopen jaren nauwelijks hebben gedaan. Reeds aan het begin van de crisisperiode gingen we ervan uit dat deze heel kort zou zijn, en het drukste leven werd ijverig voortgezet.

zorg

De dingen zijn nu een beetje anders, en we letten meer op wat we uitgeven, kijken beter naar onze dingen om te zien of ze moeten worden vervangen, en vergelijken meer prijzen. Een mooie ontwikkeling, wat ook niet verkeerd is als er geen crisis is. Al is het maar uit milieuoogpunt.

Er zijn echter nog een aantal zaken waar we op kunnen letten. Niet per se drastisch, maar net even wat meer aandacht voor hoe je met dingen omgaat. Vragen over uzelf, uw gezondheid en welzijn en het milieu.

controleren…

Eindelijk

De lijst is veel langer, maar zolang er quick wins tussen zitten, zijn we nog steeds klaar om er iets aan toe te voegen, in ieder geval door de cijfers. Maar los van het feit dat we dat geld nu anders kunnen gebruiken, is het vaak milieuvriendelijker en maken we meer verschil. Dit soort creativiteit is niet alleen inventief, maar wordt ook zeer gewaardeerd als het gaat om het maken van een verschil… en de meeste mensen zien dat niet als een slechte zaak. Wat je reden ook is, probeer het eens.€