Minder geld uitgeven

Vaak is je geld al op voor het einde van de maand. Gelukkig kan er iets aan gedaan worden. Check voortaan bij elke aankoop of je echt iets nodig hebt. Maak een lijst van uitgaven die je deze maand echt moet doen. Heb je nog wat over? Ren niet meteen naar de winkel, maar zet het op een spaarrekening.

Hier zijn enkele handige tips om u te helpen rond te komen.

internet

Het internet staat vol met prijs- en productvergelijkers voor allerlei soorten uitgaven. Kijk voor een spaarrekening of verzekering op www.verzekeringssite.nl of www.bespaarwijzer.nl. Op www.rijkerleven.com vind je spaartips, geordend per onderwerp. Heel handig! Bekijk ook de gratis items op www.gratisoptehalen.nl, www.allesvoorniks.nl en www.gratis.nl. Voor gebruikte en dus vaak goedkopere goederen is www.marktplaats.nl natuurlijk de meest populaire plek om te zijn.

Impulsaankopen zijn de slechtste aankopen

Wacht ten minste één dag voordat u een aankoop doet die u eigenlijk niet van plan was te doen. Het is nuttig om boodschappenfolders door te spitten. Kijk alleen in de brochures van elektronicawinkels als je echt een nieuwe tv of zo nodig hebt, anders kom je in de verleiding tot wat bedrijvigheid. Wilt u niet zelf door deze mappen bladeren? Met de gratis Spotta app (via www.spotta.nl) kun je alle actiefolders bekijken en aanbiedingen toevoegen aan je boodschappenlijstje. U ontvangt een melding wanneer uw favoriete aanbieding afloopt en met behulp van het GPS-systeem kunt u zien waar de dichtstbijzijnde winkel is waar u de aanbieding kunt beoordelen.

huishoudboekje

Een thuisboek klinkt ouderwets, maar gelukkig heb je nu een moderne digitale versie: de gratis Afas Personal app. Zo bespaar je bewust geld, categoriseer je je uitgaven en creëer je een budget zodat je niet te veel uitgeeft. U krijgt weer grip op uw portemonnee en heeft een overzichtelijke administratie.

Rekeningen in één keer te betalen

Jaarrekeningen, belastingzaken of andere grote rekeningen die in één keer betaald moeten worden? Het legt een beetje druk op je portemonnee. Volgens het Nibud is het makkelijker af te handelen als je in maandelijkse termijnen kunt betalen. Controleer vooraf of er extra kosten zijn. Overweeg vooraf een aantal grote uitgaven, zoals jaarlijkse energierekeningen en autoreparaties: leg elke maand een bedrag opzij voor deze uitgaven, en de schok zal een beetje minder zijn als de rekening op de mat valt. .

Verzekering

Controleer uw huidige verzekeringen. Is uw auto bijvoorbeeld nog verzekerd zoals hij was toen u hem vijf jaar geleden kocht? Dan is de kans groot dat je oververzekerd bent. Check ook je zorgverzekering. In FBTO bepaal je zelf welke zorg je wilt verzekeren en kun je modules uitzetten als je ze niet meer nodig hebt, en modules aanzetten als je voor een bepaald onderdeel verzekerd wilt zijn.

Dit zijn slechts enkele (belangrijke) tips. Ontdek waar u nog meer op kunt besparen, vooral op dagelijkse uitgaven!€