Miljonairs willen gewoon meer

Veel geld is voor velen geen doel op zich. Iedereen wil genoeg geld hebben om het leven te leiden dat ze willen. Altijd streven naar meer geld kan een problematisch doel zijn.

Van tijd tot tijd lezen we over frauduleuze activiteiten waarbij mensen betrokken zijn die de hoogste posities in het bedrijfsleven bekleden. Dit zijn vaak mannen die al meer geld hebben dan ze ooit kunnen uitgeven. Deze mensen lijken meer gefocust op het verdienen van meer geld dan iemand met een gemiddeld inkomen. Ten eerste streven ze naar een bepaald doel, nadat het is gerealiseerd, voelen ze voor een korte tijd voldoening. Kort daarna werden de doelstellingen weer bijgesteld. Het doel is om eerst een miljoen te bereiken en daarna te verdubbelen.

Risico’s nemen

Om veel geld te verdienen op de aandelenmarkt, zijn mensen vaak bereid grote investeringsrisico’s te nemen. Als ze slagen, vergroten ze de rijkdom, als het misgaat, geven ze de rijkdom op. Voor veel vermogende beleggers gaat het niet meer om het geld, maar om het spel. In principe maakt het niet meer uit hoe groot het vermogen is, maar alleen het rendement is belangrijk. Beleggers met beperkt kapitaal nemen minder risico dan vermogende beleggers. Grote rijkdom stimuleert alleen maar hebzucht naar meer.

Voorbeeld

Laten we aannemen dat het kapitaal van de belegger 1 miljoen euro is. Tegoeden kunnen op ‘redelijk’ veilige spaarrekeningen of obligatiefondsen worden geplaatst. Maar hij kan ook besluiten om risicovolle beleggingen op de aandelenmarkt met alle risico’s van dien voort te zetten. Op de aandelenmarkt kun je hoge rendementen behalen, maar ook grote verliezen. Een waardedaling van aandelen met 30% tijdens de kredietcrisis is geen uitzondering. In dit geval wordt er geen rendement gemaakt, maar verliest de belegger de waarde van de aandelen. Er gaat dus kapitaal verloren. Als ze voor een spaarrekening hadden gekozen, zou het rendement rond de drie tot vier procent zijn geweest.

Hebzucht

Waarom hebben rijke mensen een onverzadigbare honger naar meer? Het antwoord is hebzucht. Om deze reden zijn ze bereid grote risico’s te nemen met het vermogen om groei te realiseren. Ook grote internationale bedrijven reageren door bestuurders deels in aandelen te betalen. Zo maak je het belang van de betrokkenen nog groter, want er zit een nog groter financieel voordeel achter dan alleen een salaris. Aan de andere kant zijn veel rijke mensen ook rijk geworden door hun hebzucht. De truc is om gematigd risico te nemen met activa om een ​​hoog rendement te behalen. Neem genoegen met minder rendement en geniet ervan.€