Met Cryptocoin Stack kun je betalen met je smartphone

In 2016 is de populariteit van cryptomunten toegenomen. Veel beleggers zagen cryptocurrencies als een manier om snel rijk te worden, anticiperend op de waardestijging van de munten. Aangezien er geen manier was om cryptocurrencies uit te geven, waren investeringen ook de grootste reden om cryptocurrencies te kopen. Met Stack kunt u cryptocurrencies gemakkelijk en op verschillende plaatsen in uw dagelijks leven uitgeven. Met hun tap-to-pay-oplossing kan de gebruiker betalen voor kleding, boodschappen of zelfs een kopje koffie met veel verschillende cryptocurrencies.

Wat is stapelen?

Stack is een mobiel platform voor het bijhouden van uw persoonlijke financiën met een focus op cryptocurrencies. Het platform is volledig gratis en stelt u in staat om cryptocurrency-betalingen te doen voor alledaagse producten. Stack kan verbinding maken met elk contactloos betalingssysteem. Op dat moment zet Stack de realtime cryptocurrency om in dollars, euro’s of een andere valuta die nodig is om de betaling te voltooien. Hiermee kunt u overal waar contactloos betalen mogelijk is met cryptomunten betalen. In 2017 zijn er 39 miljoen verschillende verkooppunten die contactloze betalingen accepteren.

Welk probleem lost Stack op?

Cryptocurrencies zijn in 2016 in populariteit gegroeid, maar eind 2017 zijn de mogelijkheden om met cryptocoins te betalen nog beperkt. Adoptie onder het brede publiek zal daarom in 2017 nog steeds niet plaatsvinden. Omdat het gebruik van cryptocurrency in 2017 beperkt is, zijn de prijzen van cryptocurrency extreem volatiel. De waarde van een valuta wordt voornamelijk bepaald door hoeveel beleggers in de valuta geloven. Omdat de munt niet wordt uitgegeven, is de munt meestal waard wat de belegger ervoor wil betalen. Stack kan de munt ook in het dagelijks leven gebruiken. Dit zorgt voor een meer constante vraag, waardoor de waarde van de valuta stabieler wordt.

Wat zijn vergelijkbare oplossingen?

Er zijn verschillende munten waarmee u kunt betalen met cryptomunten voor dagelijkse aankopen. Hiervoor worden creditcards of betaalpassen gebruikt:

Waarin verschilt Stack van vergelijkbare oplossingen?

Zoals duidelijk te zien is, gebruiken vergelijkbare munten een bankpas om betalingen te vergemakkelijken. Stack maakt gebruik van je mobiele telefoon en contactloos betalen.

Dit onderscheidt Stack duidelijk van andere munten, wat niet per se een voordeel is. Contactloos betalen is een nieuwere vorm van betalen dan creditcards of betaalpassen. Hierdoor is de markt beter voorbereid op creditcardbetalingen en hebben contactloze betalingen nog een lange weg te gaan. In 2017 is het op veel meer plekken mogelijk om met een creditcard te betalen dan met contactloos betalen met een mobiele telefoon.

Stack is flexibeler bij het gebruik van het platform via mobiel. Als uw creditcard wordt gestolen, moet u deze blokkeren en een nieuwe aanvragen. Wanneer je telefoon wordt gestolen, kun je met een andere telefoon inloggen op het stapelplatform en direct betalen.

Wie zijn de oprichters van Stack?

De oprichters van Stack komen niet uit de blockchainwereld. Stack is het eerste blockchainproject van het team. Om dit gebrek aan ervaring te compenseren, hebben ze bij de oprichting van Stack het team verrijkt met vier adviseurs die samen veel blockchain-ervaring brengen. Het Stack-team zelf komt grotendeels uit de financiële wereld, waaronder voormalige MasterCard-, CIBC- en TD Bank-medewerkers. Ook wordt ervaring in de mobiele communicatiemarkt vertegenwoordigd door voormalige medewerkers van Ericsson en Virgin Mobile.

Een volledig overzicht van het Stack-team bij de oprichting:

Wie kan het Stack-platform gebruiken?

De enige belemmeringen voor het gebruik van Stack zijn de beschikbaarheid van contactloze betalingen en het bezit van ondersteunde cryptocurrencies. Iedereen met uitgebreide contactloze betaalmogelijkheden kan profiteren van Stack. Voor deze mensen is de enige vraag nog of ze cryptomunten bezitten of willen minen. Degenen die ja antwoorden op deze vraag zullen profiteren van Stack. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk hun cryptocurrencies gebruiken om hun dagelijkse aankopen te betalen.

Lees verder