Meer Aziatische dan Amerikaanse miljonairs
In 2011 waren er voor het eerst meer Aziatische miljonairs dan Amerikanen. Er waren 3,37 miljoen miljonairs in de regio Azië-Pacific, 3,35 miljoen in Noord-Amerika en 3,17 miljoen in Europa. Dat blijkt uit onderzoek van de Royal Bank of Canada en adviesbureau Capgemini. Dit geldt voor miljonairs in dollars ($ 1.000.000 is ongeveer 800.000 euro) en effecten en geld dat direct beschikbaar is. Onroerend goed en onroerend goed werden niet meegeteld.
Qua aantal miljardairs is de VS nog steeds koploper met 425. In totaal zijn er 1260 miljardairs in de wereld, vorig jaar steeg dit aantal met 9,4 procent. Een studie van het Wealth-X-bureau presenteerde de staat van miljardairs in de wereld. De waarde van hun activa steeg met 14 procent tot $ 6,2 biljoen.
de rijkste man ter wereld
De rijkste man ter wereld in 2011 was de Mexicaan Carlos Slim.
Hij haalde $ 69 miljard op in de telecommunicatie-industrie. Het wordt gevolgd door Bill Gates ($66 miljard volgens Forbes 400) en Warren Buffett ($46 miljard). De 4e en 5e plaats in de lijst van rijkste mensen ter wereld zijn volgens Forbes de Fransman Bernard Arnault met 41 miljard (van Louis Vuitton Moët Hennessy) en de Spaanse Amancio Ortega, die 37,5 miljard dollar ophaalde bij de winkelketen Zara. . De Zweed en H&M-baas Stefan Persson staat op de 8e plaats met 26 miljard. Duitser Carl Albrecht vervolledigt de top 10. De oprichter van supermarkt Aldi heeft 25,5 miljard. Vier Europeanen, drie Amerikanen, twee Zuid-/Midden-Amerikanen en één Aziaat zijn opgenomen in de top tien van rijkste mensen ter wereld van Forbes.
De rijkste Amerikaan
Bill Gates staat ook op de eerste plaats in de lijst van de rijkste Amerikanen in 2011. Onder de 10 rijkste Amerikanen in 2011 zijn er maar liefst vier leden van dezelfde familie. Vertegenwoordigers van de familie Walton staan op de zesde, zevende, achtste en negende plaats. De familie Walton werd zeer rijk met Wal-Mart-supermarkten. Elke Walton-broer is tussen de $ 27,9 miljard en $ 26,1 miljard waard. Ook op de zesde plaats staat de eerste vrouw, Christy Walton, de rijkste Walton-nakomeling.
Aziatische miljonairs
Terwijl het aantal Aziatische miljonairs is toegenomen, is het totale vermogen van deze vermogende individuen afgenomen. Dat is nog steeds minder dan de rijkdom van miljonairs in Noord-Amerika. Het is ook verrassend dat er grote verschillen zijn in Azië. Het vermogen van Hong Kong-miljonairs en Indiase miljonairs daalde met respectievelijk 20 en 18 procent. Miljonairs in Thailand en Indonesië zijn zojuist rijker geworden met respectievelijk 9,3 en 5,3 procent.
Actief
Volgens de Royal Bank of Canada zijn er in totaal 11 miljonairs in de wereld. Dat aantal is vrijwel ongewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren, maar hun gecombineerde vermogen is met 1,7 procent gekrompen tot 42 biljoen dollar, of 42 biljoen dollar. De rijken moeten wennen aan het slinken van rijkdom, want dit is de eerste daling sinds 2008. Over het algemeen moeten miljonairs met pensioen.
Zuckerberg
De financiële ondergang van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg bewijst dat miljardairs het niet altijd goed doen in het leven. Terwijl de totale rijkdom van miljardairs over de hele wereld toenam, kelderde zijn fortuin. Zuckerberg zakte van de 14e naar de 36e plaats in de Forbes 400-ranglijst. Hij verloor vorig jaar maar liefst 8,1 miljard dollar door de tegenvallende beursgang van Facebook. Zijn vermogen wordt nu geschat op $ 9,4 miljard.€