Maximaal hypotheek 2021 online afsluiten

Als u uw maximale hypotheek in 2021 wilt berekenen en weet hoeveel geld u in 2021 kunt lenen, dan kunt u deze online zelf berekenen. Online is het veel goedkoper dan via een adviseur. Ook is het mogelijk om online een hypotheek af te sluiten bij een grote bank zoals ABN AMRO. Daarna ziet u direct hoeveel u kunt lenen. Haal het maximale uit uw woning online en bereken online wat uw maximale hypotheekbedrag zou kunnen zijn. U ziet direct hoeveel hypotheek u kunt krijgen en hoeveel het elke maand kost. Let op uw aanslag inkomen, Lti en woonquote. Vraag een offerte aan bij enkele andere hypotheekverstrekkers. Kies de beste hypotheek met een lage rente en de gunstigste voorwaarden.

Bereken online het maximale hypotheekbedrag in 2021

Uw maximale hypotheek is snel bepaald. Er worden u verschillende vragen gesteld die gemakkelijk te beantwoorden zijn. Opheldering komt later en er zullen andere vragen worden gesteld. Bekende vragen zijn:

  1. Hoeveel verdien je en heb je nog bezittingen? Het gaat erom wat je nu verdient.
  2. De omzet omvat vaste en eenmalige componenten. Zo heeft iemand met een matig inkomen in een betaalde baan meer kans op een vaste hypotheek dan iemand met een variabel inkomen waarbij provisie en eventueel fooien een grote factor zijn. Het gaat dus vooral om inkomenszekerheid. De bank wil zoveel mogelijk vertrouwen hebben dat u de maandlasten kunt betalen.
  3. Heeft u een partner en wat is het inkomen en vermogen van uw partner? Meestal tekent een partner mee, dus gezamenlijk inkomen is belangrijk om de maximale hypotheek te kunnen krijgen.
  4. Heeft u of uw partner een lopende lening en om hoeveel geld gaat het?
  5. In welke economische sector werkt u? Dit is belangrijk omdat in minder gunstige tijden sommige industrieën meer worden aangevallen dan andere.
  6. Heeft u kinderen of bent u misschien gescheiden? Dit heeft gevolgen voor het vrijetijdsinkomen.
  7. Welke hypotheek wilt u? Zo is er bij een rentedragende hypotheek geen aflossingsverplichting en zijn de maandlasten dus lager dan bij aflossen.
  8. Komt u in aanmerking voor de Nationale Hypotheek Garantie? Het is een extra garantie voor de bank, waardoor de hypotheekrente lager is.
  9. Wat is uw betalingsgeschiedenis tot nu toe. Heeft u bijvoorbeeld een negatieve BKR.

Inkomensverificatie, welk inkomen moet u verdienen?

U kunt meetellen als toetsbaar inkomen:

Hypotheek online aanvragen, hypotheek zonder hypotheekadvies op internet

Als je eenmaal een idee hebt hoeveel je kunt lenen op je inkomen, kun je gaan shoppen bij verschillende banken en hypotheekverstrekkers. Al snel wordt duidelijk wie de lagere hypotheekrente in rekening brengt. Kijk vooral naar deze rente, maar kijk ook naar de voorwaarden van de bank of intermediair. Het kan zijn dat je nu een hypotheek met alleen rente wilt, maar over een paar jaar heb je een beter inkomen en dan wil je een deel van de hypotheek vervroegd aflossen. Deze vervroegde aflossing mag niet voor iedereen of ten koste van een boete. Als vervroegd aflossen in de toekomst belangrijk voor je is, kies dan voor een dienstverlener die dit zonder problemen mogelijk maakt. Via internet kunt u bij ABN AMRO een hypotheek afsluiten, let in 2021 op het uurtarief van financieel advies en het provisieverbod.

Verhoog de hypotheek

Als u extra geld voor uw huis wilt, kunt u:

Een bestaande hypotheek verhogen is geen probleem als u voldoende overwaarde in uw woning heeft en uw inkomen voldoende is. Voor een extra hypotheek krijgt u een 2e hypotheek. Een tweede hypotheek is meestal wat duurder, maar heeft als voordeel dat je deze niet bij je bank hoeft af te sluiten. Ook hier moet er voldoende overwaarde in de woning zijn en voldoende inkomen. Oversluiten en oversluiten van uw hypotheek is vooral slim als de hypotheekrente nu lager is dan toen de hypotheek in het verleden werd afgesloten. Het nadeel is dat u de kosten van de gehele hypotheek betaalt, niet alleen het eigen risico.

Wat is LTI, lening voor inkomen

Lti, lening naar inkomen, is een maximale hypotheek op basis van uw inkomen. In 2021 zal de Lti gemiddeld 4,58 bedragen. Dus als u snel wilt berekenen hoeveel hypotheek u kunt betalen, vermenigvuldig dan uw inkomen met 4,58. Dit maakt een eerste indruk, aangezien de exacte schatting hoger of lager kan zijn, aangezien de verhouding van 4,58 een gemiddelde is.

Nieuwe hypotheekregels in 2021

De belangrijkste verandering is dat de totale hypotheek in 2021 niet meer dan 100%, 100% van de marktwaarde van de woning zal zijn. Maximaal de helft van de hypotheek mag uit een aflossingsvrije hypotheek bestaan.

Is een levensverzekering altijd nodig en verplicht?

Het hangt een beetje van de geldverstrekker af of u ook een levensverzekering of een overlijdensrisicoverzekering moet kopen. Niet iedereen wil het. Niet omdat de verzekering extra kosten meebrengt. Maar verzekeren heeft ook positieve kanten: u laat uw nabestaanden niet met een schuld achter als u iets overkomt. Bepaal dus zelf wat je wilt.

Berekening van het maximale hypotheekbedrag 2021

Natuurlijk wilt u graag weten hoeveel u kunt lenen en tegen welke rente. Dat betekent niet dat je geen lagere hypotheek kunt krijgen, maar zo weet je tenminste wat je mogelijkheden zijn. Het internet biedt prima rekentools en is weer goedkoper zonder fooi. Zorg ervoor dat je ze gebruikt, want daar zijn ze voor.

Lees verder