MasterCard-creditcard: waar aanvragen?

MasterCard-creditcards behoren tot de meest gebruikte ter wereld. Voor veel mensen is een creditcard de perfecte manier van betalen omdat je hiermee in termijnen kunt betalen. Ontdek welke soorten MasterCard-creditcards beschikbaar zijn, hoe u ze kunt aanvragen en welke banken en niet-bancaire instellingen MasterCard-creditcards uitgeven. Ook leest u wat u moet doen als uw kaart bijvoorbeeld verloren of gestolen is.

Inhoud

MasterCard

MasterCard is een van de grootste creditcardaanbieders ter wereld, met meer dan 500 miljoen kaarten wereldwijd. Het Amerikaanse bedrijf werd opgericht in 1966. De naam Eurocard werd oorspronkelijk in Nederland gebruikt. Na tijdelijk Eurocard/MasterCard genoemd te hebben, heet de creditcard nu MasterCard. MasterCard-creditcards worden wereldwijd geaccepteerd in winkels, geldautomaten, enzovoort. Wereldwijd zijn er tientallen miljoenen opvangpunten. Maar MasterCard heeft nog meer financiële producten in haar portfolio, zoals debetkaarten, prepaidkaarten, contactloos betalen, enz.

Creditcardoverzicht

MasterCard biedt vier soorten creditcards. Elke kaart heeft zijn eigen voorwaarden en opties:

MasterCard creditcard aanvragen

Het is niet mogelijk om rechtstreeks bij MasterCard een creditcard aan te vragen. MasterCard creditcards worden (indirect) uitgegeven door verschillende banken en instellingen onafhankelijk van banken. De creditcards die door deze dienstverleners worden aangeboden, zijn varianten van vier soorten MasterCard-creditcards. Het aanvragen van een MasterCard creditcard dient rechtstreeks bij een van de dienstverleners te gebeuren. Annulering van uw creditcard moet ook worden gedaan bij uw kaartuitgever.

MasterCard-creditcarduitgevers

Hieronder vindt u een overzicht van MasterCard-creditcardaanbieders en de namen van de creditcards die zij aanbieden:

Creditcardbediening

Wanneer je een aankoop doet met een creditcard hoef je eigenlijk pas achteraf te betalen, eventueel in termijnen. Met een creditcard sluit je een soort lening af. Zoals gebruikelijk bij leningen, moet er rente worden betaald over het “geleende” geldbedrag. De hoogte van de te betalen rente en welke andere kosten aan het gebruik van een creditcard zijn verbonden, verschilt per bank of niet-bancaire instelling.

Neem contact op met MasterCard

Als u uw creditcard bent kwijtgeraakt of gestolen, neem dan onmiddellijk contact op met uw bank of een van uw bank onafhankelijke instantie. Zij kunnen dan uw kaart blokkeren. Het is ook mogelijk om contact op te nemen met de MasterCard Helpdesk via het algemene algemene telefoonnummer 001-3142756690. De helpdesk is 24 uur per dag, elke dag van het jaar geopend. Het is mogelijk om met iemand in de taal van uw voorkeur te spreken. U kunt ook contact opnemen met de helpdesk voor problemen zoals contant geld nodig hebben, een vervangende kaart aanvragen, toegang krijgen tot accountgegevens of een geldautomaat vinden die uw creditcard accepteert.

Lees verder