Maak je geen zorgen over geld!

Als je vanaf het begin slim bent en je geld verstandig gebruikt, is de kans dat je ooit in financiële problemen komt erg klein. Tenzij het land failliet gaat, maar dat accepteren we nu niet. Een rationele houding ten opzichte van uw geld betekent niet dat u niet van het leven kunt of mag genieten. Het betekent vooral dat je leeft met wat je hebt en geen overhaaste risico’s neemt. Verschillende tips kunnen u helpen een gezonde buffer op te bouwen die u uit een faillissement houdt.

Begin zo vroeg mogelijk met het bouwen van spaarbanken

U spaart voor verschillende doeleinden. U maakt een spaarpot aan voor verwachte grote uitgaven, zoals het kopen van een auto of geplande verbouwingen aan uw huis. Bovendien houdt u altijd geld over in geval van onvoorziene calamiteiten. Uw wasmachine die plotseling kapot gaat, uw hond die geopereerd moet worden… Eindelijk begint u zo snel mogelijk kapitaal op te bouwen “voor later”. Hoe eerder u hiermee begint, hoe minder geld u naar rato van uzelf hoeft te investeren. U bespaart op een veilige en verstandige manier. Je kijkt welke bank de beste voorwaarden biedt en het is aan te raden om bij verschillende banken verschillende rekeningen te openen.

Koop een huis dat bij u past, niet dat van Paris Hilton

Je hebt het nest van je ouders verlaten en zoekt een thuis. De slimste optie is kopen. Kopen is een investering, huren is een vorm van consumptie die ook geen einde heeft. Op den duur komt er een einde aan het aflossen van de hypotheek en dan heb je een stevig spaarvarken in handen, oftewel je huis. Blijf echter niet zitten met een te zware hypotheek. Kies een bescheiden woning die het comfort biedt dat je nodig hebt, maar niet aanvoelt als een koord om je nek. Een (te) groot huis kost niet alleen beduidend meer in de koopsom, maar verbruikt ook meer. De kosten voor verwarming en elektriciteit zijn hoger, er moeten meer belastingen worden betaald, er zijn meer meubels en decoratie nodig. Als er op een bepaald moment geld binnenkomt uit een of andere bron, kunt u toch overwegen uw huis te verkopen en op zoek te gaan naar iets luxers. Een grote tuin is alleen handig als je groene vingers hebt en graag je eigen groenten verbouwt.

Houd uw terugkerende kosten zo laag mogelijk

Terugkerende kosten hebben de grootste impact op uw budget. Besparen op deze items zal op de lange termijn het meeste opleveren. De boodschap is om serieus te onderhandelen met verschillende banken voor een hypothecaire lening. Kies de goedkoopste energieleverancier. Hetzelfde geldt voor het kiezen van een telecomaanbieder en verschillende verzekeringsmaatschappijen. Maak de balans op van deze uitgaven voor het jaar en kijk of er in de tussentijd iets kan worden verbeterd.

Koop nooit iets op krediet behalve een huis

Je leent alleen om een ​​huis te kopen, geen auto, laat staan ​​consumptiegoederen.

Er is een goedkoper alternatief voor alles

Je beknibbelt niet op eten door je te beperken tot jamsandwiches en pasta. Door seizoensgebonden te eten en je eigen maaltijden te koken, bespaar je op een gezonde manier. Net als zijn brandstofverslindende, glimmende grote broer, brengt een kleine auto je naar je bestemming, een fiets doet het nog goedkoper en gezonder. Een boekenwurm kan gemakkelijk vinden wat hij leuk vindt in de plaatselijke bibliotheek. Je kunt er heel goedkoop sporten. Joggen in het park, fietsen naar het werk, zwemmen in het plaatselijke zwembad. Laat je niet verleiden om allerlei nutteloze gadgets of moderne elektronica te kopen die over een jaar verouderd zijn.

Het ene plezier is het andere waard

Sommige dingen hoef je helemaal niet te kopen, maar kun je gewoon lenen van je buurman, vriend of collega. In ruil daarvoor help je een handje met hun beweging, zorg je voor hun kinderen of help je met schilderen.

Bescheiden leven geeft je veel vrijheid die onbetaalbaar is!