Lijfrenteberekening gebeurt online

U kunt online uw eigen lijfrente berekenen. Stel dat uw lijfrente bijna vrijkomt, dan wilt u ook weten hoeveel geld u netto krijgt. Geef de juiste gegevens voor deze berekening. Wat is bijvoorbeeld de evenwichtsmethode? Hoe ziet uw vrijgestelde lijfrenteberekening eruit? Zorg voor voldoende extra inkomen en een hoge lijfrente. Nu kunt u eenvoudig online het vrijgestelde lijfrentebedrag en het uitkeringsbedrag berekenen. Tijdens de berekening kunt u aangeven of u een lijfrente of een lijfrente wilt ontvangen. Vraag ook uw bank om informatie.

Op hoeveel lijfrente heeft u recht?

Een koopsompolis of een lijfrentepolis als aanvullend pensioen

Het correct vergelijken van aanbiedingen van banken en verzekeraars is essentieel om een ​​zo hoog mogelijk rendement uit een lijfrente te halen. U sluit een koopsompolis of een lijfrentepolis af om later een zo hoog mogelijke periodieke uitkering te ontvangen als aanvulling op uw inkomen of pensioen. In het verleden deden velen dat met een groot belastingvoordeel, omdat premies fiscaal aftrekbaar waren. De mogelijkheid tot aftrek van premiebelasting is nu beperkter en eis is dat er sprake is van een aantoonbaar pensioentekort of pensioentekort. Sommigen overwegen ook een lijfrenteverzekering af te sluiten, maar let dan op de te betalen herzieningsrente. Hoeveel van een lijfrente krijgt u echt?

Hoeveel vrijgestelde lijfrente krijgt u?

Bij het afsluiten van de polis is ook duidelijk wanneer de lijfrente vrijkomt. U kunt een lijfrenteverzekering afsluiten met een directe lijfrente, maar ook een polis die pas na vele jaren rendeert. Het is voor u van belang om te weten hoeveel de vrijgestelde lijfrente zal bedragen. U heeft misschien een aardig bedrag opgebouwd, maar dat zegt niet veel over de periodieke lijfrente die u in de toekomst krijgt.

Online lijfrenteberekening, waar hangt de hoogte van de lijfrente van af?

De hoogte van de vrijgestelde lijfrente in uw berekeningen is afhankelijk van de volgende factoren:

Kosten geheven bij vrijgave van lijfrente

Over kosten gesproken, het is ook interessant om te kijken naar de aanbiedingen van een bank. Daar wordt de lijfrentepolis lijfrentesparen of bankspaargeld genoemd. U spaart voor een lijfrente op een geblokkeerde bankrekening en de kosten zijn in de meeste gevallen lager dan bij een lijfrentepolis van een verzekeraar.

Krijg het hoogste lijfrentebedrag

Om een ​​hoge lijfrente te kunnen krijgen, spelen allerlei factoren een rol. Het is daarom zeker de moeite waard om bij verschillende verzekeringsmaatschappijen en banken een offerte aan te vragen. U wilt immers zoveel mogelijk rendement en zo min mogelijk kosten betalen. Dat kan alleen door naar het hele speelveld te kijken en te vergelijken wie jou het meeste geld wil geven.

Bereken uw lijfrente online

Tegelijkertijd biedt internet veel manieren om online te berekenen hoeveel lijfrente u kunt krijgen. Hiervoor hebben meerdere banken en websites een rekenmodule. Vul daar je gegevens in en kijk wat er uitkomt. Zo kunt u nog beter bepalen welke bank of verzekeraar uw vrijgestelde lijfrente het beste kan uitkeren.

Betaling van lijfrenten en belastingen, balansmethode

Met de balansmethode kunt u minder belasting betalen over de uitgekeerde lijfrente. Valt de vrijgestelde lijfrente onder de balansmethode van de Belastingdienst? Als dat zo is, kan het u veel geld besparen.

Bottom line berekening van hoeveel lijfrente ik krijg

De hoogte van de uitgekeerde lijfrente verschilt per bank of verzekeraar, maar ook uw leeftijd kan een rol spelen. Degenen die kiezen voor een levenslange uitbetaling maar 50 jaar oud zijn, ontvangen minder per jaar. Ook interesse is een belangrijke factor. Vergelijk online opties en beslis of u maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks geld wilt ontvangen. Kijk en vergelijk.€