Let op de kleine en andere tips

Kom je niet uit aan het einde van de maand? Maak je constant geld over van een spaarrekening naar een betaalrekening? Iedereen kan iets redden. Daarom vind je hieronder een aantal handige bespaartips. Natuurlijk zijn er veel manieren om geld te besparen. Het ene advies zal beter op u van toepassing zijn dan het andere. Hieronder vindt u slechts een selectie om u bij calamiteiten op weg te helpen.

Jaarrekening

Allereerst is het verstandig om uw financiële situatie te inventariseren. Het is fijn om te weten wat u krijgt en wat u gedurende de maand uitgeeft. Als het goed is georganiseerd, kun je aan het einde van de maand bepalen of je iets misloopt. En zo ja, hoeveel geld is dit.

Vaste kosten

Kijk eens goed naar je vaste lasten. Er zijn vast goedkopere alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan uw energierekening. Overstappen naar een ander bedrijf kan u veel geld besparen. Het loont ook de moeite om uw zorgverzekering onder de loep te nemen. Wellicht is de keuze voor een groepsverzekering via de werkgever. Of het is gunstig om uw eigen risico te verhogen zodat uw premie omlaag gaat.

Abonnementen

Heeft u een abonnement op een krant of tijdschrift, maar leest u het niet? Tijd om te annuleren. Duur telefoonabonnement? Kijk of je kunt overstappen naar een andere provider of kijk wat de sim only mogelijkheden zijn. En tot slot is het belangrijk om goed na te denken over loterijen. Het kost je elke maand een lot, maar niemand wint elke maand een prijs.

Het rijden

Het is zo gemakkelijk om de auto te nemen voor een kleine boodschap in de regen. Natuurlijk heb je het soms echt nodig, maar niet altijd. U kunt ook te voet of met de fiets naar het winkelcentrum. Denk ook goed na over waar je tankt. Er zijn websites die je vertellen waar je goedkoper kunt tanken nadat je je postcode hebt ingevoerd.

Huishoudelijk geld

Bepaal zelf hoeveel geld je nodig hebt om de week door te komen. En houd een huishoudboekje bij. Registreer uw uitgaven en houd bij of uw budget voldoende is. Als je bijvoorbeeld iets niet kunt bedenken, kun je denken aan een hele week winkelen. Als je meerdere keren per week winkelt, is de kans groter dat je dingen koopt die je niet echt nodig hebt. En houd folders in de gaten. Groenten uit het aanbod kun je het beste eten. Hoe dan ook, het zal een verschil maken als je de deals in de gaten houdt.€