Leningen en betalingen zijn verwoestend voor een student

Leningen zijn vaak verantwoordelijk voor afnemende banktegoeden van studenten. De leningen, aflossingen en aflossingen vormen immers een maandelijks verlies op de rekening van de doorgaans niet zo financieel rijke student. De meeste studenten leven van studiefinanciering van de overheid, wat overigens een langlopende lening is die “één dag” moet worden terugbetaald. Daarnaast krijgen veel studenten meer of minder toelage van hun ouders, maar dat is niet altijd het geval voor studenten uit minder welvarende milieus. Ook hebben kinderen van gescheiden ouders meestal niet veel geld en dragen ze vaak bij in de kosten van onderwijs met een of meer banen.

Persoonlijke leningen voor studenten

Sommige studenten sluiten een persoonlijke lening af als ze op een gegeven moment geld tekort komen, maar ze beseffen niet dat deze persoonlijke lening dubbel wordt afbetaald via rente en aflossing. Aan het einde van de lening heb je vaak bijna het dubbele aan rente en aflossingen betaald.

Sparen in plaats van een lening aan te gaan en elke maand rente en aflossing betalen

Het is dus beter om even te wachten voordat je iets koopt totdat je het bedrag hebt gespaard. Lukt het gewoon niet, zoek dan een baan of zorg dat het op een andere, flexibelere manier verdiend kan worden. Sluit als student echter nooit een persoonlijke lening af. Als je al een persoonlijke lening hebt, zorg er dan voor dat deze zo snel mogelijk wordt afgelost.

Betalingen zijn vaak verborgen in telefoonabonnementen

Naast leningen zijn ook dure telefoonabonnementen een grote bedreiging voor je portemonnee. Telefoonabonnementen zijn er in alle soorten en maten, en bij het kiezen van een abonnement is het verstandig om niet alleen goed te kijken welk abonnement bij je persoonlijke wensen past, maar vooral: welk abonnement bij je portemonnee past. Na twee jaar kun je een nieuwe mobiele telefoon krijgen, maar in de tussentijd heb je twee keer zoveel betaald voor het vorige apparaat.

Belt vaak en veel

Bel je vaak en veel, dan val je met een voordelig abonnement vaak buiten de belpool en betaal je een hogere prijs voor dit onderdeel. Dat betekent een hogere maandelijkse rekening bij de telefoonoperator, die vervolgens op een ongelegen moment geld van je banksaldo afhaalt, waardoor er te weinig geld overblijft voor essentiële zaken. Elk studentenhuis heeft tegenwoordig internet en met behulp van WhatsApp is het heel eenvoudig om gratis te bellen en te videobellen met iedereen die dezelfde app op zijn smartphone heeft. Alleen de aankoop kost een klein bedrag, maar daarna zijn de gesprekken op het netwerk gratis.

De smartphone is ook mogelijk zonder abonnement

Een smartphone kopen is niet direct goedkoop, maar wil je niet het duurste of modernste model, dan is er veel mogelijk. Zeker als het thuisadres van je kamer wifi heeft. Koop een telefoon zonder simkaart en zorg dat je overal verbinding hebt met wifi. Zo bespaar je op abonnementskosten en ben je toch voor iedereen bereikbaar. Daarna is het verstandig om wat meer gebruik te maken van WhatsApp en bijvoorbeeld vaker te sms’en in plaats van een groot abonnement te nemen.

Schulden opbouwen is verwoestend

Het uitstellen van betalingen naar de volgende maand is ook een van de oorzaken van schulden. Volgende maand heb je immers dubbele huur, energiekosten of verzekering. Kom je deze maand al te kort, dan haal je het volgende maand zeker niet, en daardoor loopt de schuldenlast vaak geleidelijk op tot een zodanig bedrag dat je met je huidige inkomen niet meer rond kunt komen.

Houd de uitgaven bij

Meestal merk je er niets van, maar als je aan het eind van de maand bij de bank bent, de huur pas de volgende maand kunt betalen, en je koopt toch een laptop op afbetaling, dan heb je al een achterstand . die u vanaf volgende maand niet meer ontvangt.

Onderneem tijdig actie

Wacht niet te lang met het zoeken naar oplossingen. Als je merkt dat de schooltoeslag, het bedrag dat je van je ouders hebt gekregen en het geld van een eventuele bijbaan niet genoeg zijn om een ​​maand rond te komen, moet je zelf ingrijpen. Niemand is verantwoordelijk voor uw maandelijkse kosten, behalve u.

Besteed speciale aandacht aan de kleine uitgaven die gedurende de maand onopgemerkt blijven

Kijk eens goed naar je uitgavenpatroon. Is je telefoonabonnement te duur? Ga je graag vaak uit met vrienden? Wil je iets koken bij een snackbar, ga je wel eens uit eten, gebruik je de auto veel, of heb je andere genoegens waar iets te veel geld mee gemoeid is? Hier of daar valt zeker iets te tweaken.

Winkelen is vaak duur

Winkelen kan je vaak meer geld kosten dan je eerst dacht. Betalen met een creditcard is verleidelijk, maar gevaarlijk. Want wie weet welke kleine aankopen er aan het eind van de maand zijn gedaan? Ze worden vaak vergeten. Als je geld van de bank haalt om een ​​maand mee te leven, dan zul je zien hoe snel het verdwijnt, vooral en juist die kleine boterhammen, bierglaasjes, pikken op het terras, etc. Op.

Het beperken van uitgaven is meestal mogelijk

Het beperken van uw uitgaven is een oplossing om uit de schulden te komen, vooral als de schuld nog niet zo groot is. Kook zelf, beperk abonnementen en zorg dat je niet meer betaalt dan nodig is, koop goedkoop in en houd de aanbiedingen van supermarkten in de gaten

Koop niets dat geen geld heeft, maar verdien geld

Doe geen aankopen die u niet meteen kunt betalen. De meeste studenten vallen door betalingen in de schuldenval. Een maandelijkse betaling zorgt altijd voor een extra last waar iemand met een klein inkomen zeker geen gebruik van kan maken.

Verdien meer geld per maand door een bijbaantje te doen

Een oplossing is om meer inkomen te verdienen door een bijbaan te vinden of online geld te verdienen. Er zijn verschillende manieren om uw maandinkomen te verhogen. Sommige studenten helpen bijvoorbeeld ouderen met computerproblemen, geven uitleg over smartphones en tablets, of sluiten zich aan bij een chauffeursserviceorganisatie. Ook is er een organisatie die auto’s ophaalt en aflevert bij klanten. Het is ook mogelijk om andere diensten aan te bieden, zoals babysitten, bijles op de middelbare school enzovoort.

Gebruik de markt voor voordelige aankopen

Als je meer moet uitgeven, kijk dan eens op marktplaats. Daar kun je soms voor weinig geld een goed werkende laptop, tablet of smartphone krijgen. Dit betekent natuurlijk dat je voorzichtig moet zijn en niets moet betalen totdat je het ziet, maar het is logisch. Als u huishoudelijke artikelen nodig heeft, is een kringloopwinkel een zeer goede plek om wat geld te betalen voor goede aankopen.

Keer het tij op de koop toe

Zorg er in ieder geval voor dat je precies weet wat je elke maand contant krijgt en wat al dat inkomen moet betalen. Schrijf alle vaste kosten op en noteer ook alle andere kosten. Alleen zo krijg je een goed overzicht van je maandlasten. Maak je er ook niet druk om. Als je klaar bent met je studie, verdien je meestal een flink inkomen en kun je je steeds meer veroorloven. Daarom is het gebrek aan geld meestal slechts tijdelijk.

Betaal altijd eerst de benodigde kosten

Het is beter om geen nieuwe kleding of een digitaal apparaat te kopen dan huur, gas, elektriciteit en water te betalen. Deze functies worden immers altijd betaald. Zo lig je na verloop van tijd niet wakker van geldzorgen en kun je je beter concentreren op je studie.€