Lening voor uw auto

Jaarlijks compenseren duizenden Nederlanders hun geldgebrek door kostbaarheden te lenen bij een pandjeshuis. Steeds vaker worden ook auto’s meegerekend. Dit is niet zo verwonderlijk, aangezien het pandjeshuis niet om bewijs van inkomen vraagt ​​en ook geen financiële informatie van de betrokkenen vraagt.

Met de auto naar het pandjeshuis

In ons land gaan jaarlijks vele duizenden mensen met waardevolle spullen naar een pandjeshuis. De pandjesbaas vraagt ​​immers niet om bewijs van inkomen en heeft geen inzicht nodig in de algemene financiële situatie van betrokkene. De meeste transacties hebben betrekking op objecten waarvoor een lening van 300 tot 350 euro wordt betaald. Maar klanten willen steeds vaker toegang tot grotere bedragen. Iedereen die geen Rolex bezit, kan bijvoorbeeld in een acute noodsituatie tijdelijk de auto achterlaten.

Een nieuwe bron van inkomsten voor garagebedrijven

Samen met de vele garages die nieuwe en gebruikte auto’s verkopen en het reparatiebedrijf is de bouw inmiddels uitgegroeid tot een nieuwe bron van inkomsten. De eerste ideeën voor dit concept kwamen overigens van de klanten van het pandjeshuis zelf, die dringend een grotere lening nodig hadden. Omdat steeds meer klanten hun auto wilden verpanden in plaats van sieraden of zilverwerk, gingen pandjeshuizen op zoek naar een zakenpartner met de nodige ervaring en infrastructuur, vaak te vinden bij een lokale autodealer.

Leners moeten ongeveer 4 tot 5% van het geleende bedrag aan rente en kosten betalen. Meestal krijgt de garage 60% hiervan, de rest is een pandjeshuis waar ook de autopapieren liggen. Het is de ervaring van pandjeshuizen dat na het einde van de uitleenperiode ongeveer 10% van de auto’s niet wordt afgeleverd. Ze gaan naar de veiling. Dit betekent dat het percentage autoveilingen ongeveer gelijk is aan alle andere zaken die worden verpand.

Directe lening voor bestaand bedrijf

U kunt vrijwel direct een lening krijgen voor dure horloges, camera’s, auto’s en andere actuele en gemakkelijk te kopen zaken. De hypotheekgever moet zich echter (naast de maandelijkse rente van één procent van het leenbedrag en vergoeding voor gemaakte kosten) tevreden stellen met het feit dat het leenbedrag vrijwel nooit overeenkomt met de werkelijke waarde van het object, maar met de hypotheekgever. de huidige marktwaarde..

De pandjesbaas moet deze waarde zo realistisch mogelijk kunnen inschatten als hij geld wil verdienen. Zeker als hij aan het einde van de lening onverhoopt van het onderpand af moet. Is de waarde te hoog, dan blijft hij met het object achter of moet hij met verlies worden verkocht.

Steeds meer zzp’ers zijn klant in pandjeshuizen

En steeds vaker hebben pandjeshuizen te maken met mensen uit de middenklasse die tijdelijk geen liquide middelen hebben. Hun reserves zijn als sneeuw voor de zon verdwenen na jaren van economische en financiële crisis, en klanten zijn steeds terughoudender om openstaande rekeningen te betalen.

Zelfstandigen en kleine zelfstandigen, die financieel op zeer dun ijs opereren, hebben bijzonder slechte kansen om een ​​banklening te krijgen. Als gevolg van strengere regelgeving zijn banken steeds minder bereid leningen te verstrekken. Het pandjeshuis blijft in toenemende mate een laatste redmiddel.€