Lening met lage rente

Kies een lening of hypotheek met een lage rente in 2020. Hoewel dit nog steeds mogelijk is, kun je nog steeds goedkoop geld lenen, maar als de inflatie de kop opsteekt, wordt de lening ook duurder. Daarnaast is een grote lening goedkoper dan een kleine lening. Vraag altijd naar voldoende biedingen. Denk aan Amstelgeld, MoneYou of Ribank.

Wat kost een lening, een grote lening of een kleine lening?

De kosten van de lening zijn grotendeels afhankelijk van waar u de lening aangaat. De grote banken lijken relatief duur te zijn. Bekijk hieronder de leenrente voor een doorlopend krediet van enkele grote banken en vergelijk deze vervolgens met de relatief lage rente van de geldverstrekkers (januari 2020):

Grote banken en leningen betaald met grote of kleine leningen van grote banken:

Dienstverlener 5000 euro 10.000 euro 25.000 euro 50.000 euro
ABN AMRO 5,6% 5,6% 4,4% 4,4%
ING 9,5% 7,4% 6,6% 6,6%
Rabobank 7,9% 6,3% 5,3% 5,3%

En vergelijk het met de rentetarieven van relatief kleinere aanbieders van persoonlijke leningen (per januari 2020 kunnen de rentetarieven dagelijks veranderen):

Kleinere banken en leningen, persoonlijke lening

Dienstverlener 5000 euro 10.000 euro 25.000 euro 50.000 euro
MoneYou 9,3% 7% 5,1% 4,6%
Santander 9,9% 9,9% 8,7% 8,7%
Geroddel 8,2% 6% 3,9% 3,9%
Freo 6,5% 5,2% 3,8% 3,8%
direct 6% 5,5% 5,5% 5,5%

Grote banken zijn niet altijd relatief duur, lage rentes vind je vaak elders

Dan zijn de grote banken niet per se relatief duur. Vooral bij kleinere bedragen zijn de verschillen groot. Dit feit zou je ook moeten motiveren om verschillende aanbiedingen goed te vergelijken. Uiteraard is het rentepercentage een indicatie van wat u in uw geval als bod krijgt. Iedereen die geen negatieve BKR heeft, komt in aanmerking. Als u een negatieve BKR-registratie heeft, kunt u ofwel geen lening krijgen, ofwel is de rente hoger dan hier vermeld staat.

Lening met lage rente in 2020

Een lage rente is erg belangrijk voor uw maandlasten. Ook de looptijd die je kiest, het bedrag dat je leent en het type lening zijn van belang. Lenen met onderpand zal bijvoorbeeld een lagere rente hebben. Als u de lening in 5 of 10 jaar aflost, maakt dat het verschil. Zo spreek je bij een persoonlijke lening vooraf met de kredietverstrekker af dat je maandelijks terugbetaalt. Met een doorlopend krediet is er veel meer aflossingsvrijheid waardoor je elke maand geld kunt besparen.

Plan je lening goed

Dit betekent dat je zelf de lening moet plannen of een goede adviseur moet regelen. Het helpt dat er veel plekken op internet zijn waar je kunt zien hoeveel de betreffende lening je gaat kosten en hoe ver je kunt gaan met de lening. In de zojuist gegeven tabellen vindt u verschillende banken en aanbieders, maar er zijn nog veel meer geldaanbieders op internet. Denk bijvoorbeeld aan Geldkrediet en Amstelgeld.

Ten slotte is een grote lening goedkoper dan een kleine lening

Het verschil in leenrente lijkt misschien groot, maar het bepaalt de prijs van uw lening. Vergelijk dus goed online waar je voor moet betalen. Als dit allemaal heel snel moet, kun je ook kiezen voor een flitslening. Omdat je het echt heel snel kunt krijgen.

Lees verder