Lening: geld lenen van Santander

De Spaanse bank Santander wint langzaam terrein. Het profiteerde vooral van het faillissement van DSB Bank. De meeste klanten van deze banken zijn naar haar toegekomen. De Spaanse bank is vooral gespecialiseerd in kortlopende leningen. Ook in Nederland is ze niet erg bekend.

Het grootste voordeel van het faillissement van DSB Bank was de Spaanse bank Santander. Dirka Šeringas banka had 17 marktaandelen op het gebied van kortlopende leningen. Zij ontvingen het meeste verkeer van klanten van deze bank. De bank is het populairst op het gebied van goedkope leningen. Dat blijkt uit onderzoek van Independer.nl, een van de grootste financiële vergelijkingssites van Nederland. Bijna veertig procent van de websitebezoekers klikte door om meer informatie te krijgen over een Spaanse banklening. De populariteit wordt deels verklaard door de relatief lage rentetarieven die de bank hanteert. Ze gebruiken ook geen agressieve verkoopmethoden en bieden geen leningverzekering. Het is iets dat de consument aantrekt.

Persoonlijke lening bij Santander

In Nederland biedt de bank twee soorten leningen aan: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Met een persoonlijke lening kunt u tijdelijk een bedrag lenen met een vooraf bepaalde vaste rente en een vaste looptijd. Hierdoor is het mogelijk om duurdere aankopen tijdelijk te financieren. U kunt bijvoorbeeld denken aan het verbouwen van een huis, het kopen van een wasmachine, maar bijvoorbeeld ook aan een vakantie. Santander controleert altijd uw kredietwaardigheid bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Ze vragen je ook om te bewijzen dat je echt verdient wat je zegt dat je verdient.

Doorlopend krediet bij Santander

De tweede lening die Santander aanbiedt is het doorlopend krediet. Dit is een lening die u zelf kunt afsluiten wanneer u deze nodig heeft. Dit kan handig zijn als je weet dat je het geld op een bepaald moment nodig zult hebben, maar je het nog niet wilt opnemen, omdat je anders al rente betaalt over een bedrag dat je nog niet nodig hebt. Tegelijkertijd is het logisch om het snel te krijgen, omdat het altijd enkele weken duurt om het toe te passen. Een doorlopend krediet kan bijvoorbeeld handig zijn als u een eigen bedrijf heeft en een periode moet overbruggen waarin u al kosten heeft gemaakt maar nog geld van een klant moet ontvangen. Ook bij Santander kan doorlopend tegoed snel en boetevrij worden ingewisseld.

Geschiedenis van Santander

De geschiedenis van de bank begon in 1857, toen de bank werd opgericht in de Spaanse stad Santander. Tot de jaren vijftig was de bank vooral een kleinere regionale bank. Pas in de jaren tachtig begon de bank acquisities te doen in het buitenland, waaronder Duitsland en Portugal. De bank is in 1985 gevestigd in Utrecht, maar staat niet algemeen bekend als consumentenmerk, mogelijk omdat zij alleen op internet adverteert. Santander heeft een betere naam in bankkringen, mede omdat het deel uitmaakte van het consortium met Royal Bank of Scotland en Fortis dat ABN Amro kocht. De Spaanse bank verkocht direct het Italiaanse Antonveneta en maakte winst. Ze heeft met succes de niet-geïnfecteerde Banco Real van Brazilië opgenomen. Tijdens de kredietcrisis was Santander een van de weinige banken die nog winst wist te maken.€