Lening en hypotheek samen

Het combineren van een lening en een hypotheek kan een aantrekkelijke optie zijn. Zo kunt u met een vast maandbedrag uw leencapaciteit vergroten, de lening herfinancieren en eventueel samen oversluiten. Dit alles zal u veel geld besparen. Medefinanciering geeft geld aan de resterende schuld. Leningen consolideren is goedkoper dan leningen niet consolideren, maar is het altijd mogelijk om een ​​lening en een hypotheek te combineren? Dat is een vraag waar nogal wat mensen tegenaan lopen die geen hoogrentende lening hebben en liever een lagere hypotheekrente plus hypotheekrenteaftrek hebben.

U heeft al een lening of restschuld op uw woning, hoe kunt u goedkoper geld lenen?

Iedereen die een andere lening dan een woning heeft afgesloten, heeft meestal ofwel een doorlopend krediet ofwel een persoonlijke lening. Dit zijn de meest populaire consumentenleningen die worden opgenomen:

Consumentenkrediet is meestal duurder dan hypotheekrente omdat er geen onderpand is. Bij een hypotheek dient het huis als onderpand om lenen goedkoper te maken. Daarom is het handig om de lening en hypotheek te combineren om te profiteren van de hypotheek.

Schuldvermindering door een lening en een hypotheek te combineren

Het consolideren van leningen vermindert het totale geleende bedrag niet, maar u kunt meestal een goedkopere lening krijgen. Dit maakt leningen betaalbaarder zodat er ook geld is om terug te betalen. Indirect leidt het combineren van lening en hypotheek tot een vermindering van de schuld.

Kan ik een lening en een hypotheek combineren en oversluiten?

De lening en hypotheek samenvoegen door het oversluiten van de lening is ook fijn, want je moet gewoon de hypotheek in de gaten houden. Of een lening en een hypotheek kunnen worden gecombineerd, hangt af van:

Hoeveel is het huis waard?

De woningwaarde is een belangrijke factor. Heeft u al een hypotheek op uw nieuwe woning of heeft uw woning geen overwaarde, dan zal de bank de lening en hypotheek niet willen combineren. Dit zou leiden tot een nog grotere hypotheek en mag niet. Dat is jammer, want het verlaagt je maandlasten. Als er voldoende eigen vermogen is of als je eigen geld hebt, kunnen de lening en hypotheek worden gecombineerd. Ook moet u zich afvragen of het niet verstandiger is om een ​​deel van de lening terug te betalen als u ook spaargeld heeft.

Rente Hoe is hypotheekrenteaftrek aftrekbaar?

Leningsrente was niet aftrekbaar als hypotheekrente en zal niet aftrekbaar zijn als de lening wordt geconsolideerd met een hypotheek. Alleen rente op een lening die wordt gebruikt om een ​​woning te kopen of te verbeteren, is fiscaal aftrekbaar en een conventionele lening voldoet niet aan deze eis.

Combineer een executielening en een hypotheek, het vergroot je leenkracht

Kijk altijd naar consolidatiemogelijkheden, want de hypotheekrente kan enkele procenten lager zijn dan de conventionele leenrente en het is zeker de moeite waard.€