Lening bij de gemeentelijke kredietbank (sociale lening)

Geld lenen om schulden af ​​te betalen klinkt niet contra-intuïtief? In bepaalde gevallen is het echter nodig om een ​​lening aan te gaan om schulden af ​​te betalen. Als u een laag inkomen of schulden heeft, kunt u geld lenen bij de gemeente. Dit heet een sociale lening. Welke voorwaarden gelden voor een sociale lening? Hoe een sociale lening aanvragen? Wat is het belang? Lees alles over geld lenen bij de gemeentelijke kredietbank.

Wat is een gemeentelijke kredietbank?

De Gemeentelijke Kredietbank (GKB) wordt ook wel Volkskredietbank genoemd. Het is een door de gemeente opgerichte kredietbank. Wie geen lening kan afsluiten bij een handelsbank of kredietverstrekker, bijvoorbeeld vanwege onvoldoende inkomen, kan een lening afsluiten bij een gemeentelijke kredietbank.

De gemeentelijke kredietbank onderscheidt zich van andere kredietverstrekkers doordat het geen winstoogmerk is. Lenen bij de gemeentelijke kredietbank is in uw belang. Uiteraard moet de lening met rente worden terugbetaald.

Gemeentelijke kredietbank: hoeveel geld lenen?

Lenen bij de gemeentelijke kredietbank gebeurt individueel. Hoeveel u kunt lenen, hangt af van uw persoonlijke situatie: de hoogte van de schuld, uw inkomen, etc.

sociale lening

Het principe van de sociale lening (lening van de gemeentelijke kredietbank) is eenvoudig. U leent eenmalig een bepaald bedrag. De rente staat gedurende de looptijd vast zodat u vooraf een idee heeft van de kosten. Ook is bekend wanneer de lening volledig is afgelost.

Sociale leningvoorwaarden

Om te kunnen lenen bij de gemeentelijke kredietbank gelden verschillende voorwaarden. U moet minimaal 18 jaar zijn en wonen in de werkwijk van de gemeente waar u een lening aanvraagt. Daarnaast moet u aan een of meer van de volgende voorwaarden voldoen:

Daarnaast is het niet mogelijk om een ​​lening aan te gaan van minder dan €500.

Een sociale lening aanvragen

U kunt sociaal krediet aanvragen door het aanvraagformulier voor krediet in te vullen en op te sturen. Na ontvangst beoordeelt de gemeentelijke kredietbank of u recht heeft op een sociale lening. GKB vraagt ​​aan het BKR of u lopende schulden heeft. U krijgt schriftelijk bericht over de lening die u mogelijk kunt afsluiten.

Duur sociaal krediet

De looptijd van het sociaal krediet is maximaal vijf jaar.

Kosten sociaal krediet

De rente van het Sociaal Krediet wordt bepaald op basis van aanpassing. De totale kosten bestaan ​​uit hoofdsom en rente. Hoeveel rente je betaalt hangt natuurlijk af van het leenbedrag, maar ook de looptijd speelt een rol.€