Lening berekenen op internet: hoeveel kan ik maximaal lenen?

Soms is de noodzaak om te lenen niet te vermijden. Maar zorg ervoor dat u niet meer leent dan u zich kunt veroorloven. Daarom is het belangrijk om te weten hoeveel u zich elke maand aan rente en aflossingen kunt veroorloven voordat u een nieuwe lening aangaat. Hoeveel kunt u eigenlijk elke maand lenen om aan uw inkomen te voldoen? En hoe rekening te houden met BKR registratie of bestaande leningen? Hoe berekent u zo nauwkeurig mogelijk uw maximale tegoed op internet?

Waar moet u rekening mee houden bij het berekenen van het maximale leenbedrag?

Het eventuele inkomen van u en uw partner

Hoeveel verdien je bruto per jaar? Wat is het inkomen dat u voor een bepaalde tijd ontvangt en wat is een afkoopsom? Bij de meeste kredietverstrekkers mag je dertiende maand en vakantiegeld meerekenen, maar meestal niet zaken als winstdeling of bonus. Als u samen met uw partner een nieuwe lening wilt afsluiten, telt u ook zijn inkomen bij elkaar op.

Je carrière en je toekomstperspectieven

Bestaat de kans dat je binnenkort ontslagen wordt door een reorganisatie? Sta je aan het begin van je carrière en heb je nog doorgroeimogelijkheden? Of is dat niet zo? Dit zijn allemaal aspecten waar een bank, kredietverstrekker of andere financiële instelling rekening mee zal houden bij het bepalen hoeveel u kunt lenen.

Bestaande leningen en schulden

Wat u maandelijks aan rente en aflossingen op bestaande leningen betaalt, wordt in mindering gebracht op uw bestedingen. Bij het aangaan van een lening met een partner tellen hun inkomsten mee, maar ook bestaande schulden of leningen die uw partner in het verleden al heeft afgesloten.

BKR registratie is mogelijk

Als u eerder achterstallig bent geweest met uw aflossingen of niet altijd aan uw verplichtingen heeft voldaan, wordt dit geregistreerd bij BKR Tiel. De kredietverstrekker houdt rekening met hoe u in het verleden met lenen bent omgegaan en beoordeelt hoeveel risico u loopt, wat vaak resulteert in een hogere leenrente.

Huidige leenrente in de markt

Het maximale bedrag dat u kunt lenen, hangt ook af van of de rente op leningen op dit moment hoog of laag is. Bij een hoge leenrente moet je elke maand meer betalen en kun je dus zo min mogelijk lenen. Momenteel is de rente erg laag, waardoor er een mogelijkheid is om meer te lenen dan voorheen.

Hoe bereken je het maximale bedrag dat je online kunt lenen of uitlenen?

De geldverstrekker kijkt naar het inkomen van u en uw potentiële partner en bepaalt op basis daarvan hoeveel u maandelijks aan rente en aflossing kunt missen. Kosten van levensonderhoud en bestaande schulden en tegoeden worden eerst in mindering gebracht op het beschikbare maandbedrag.

Online kunt u via de verschillende websites met bovenstaande informatie een indicatie krijgen hoeveel u kunt lenen. Op internet zijn hele goede rekentools te vinden, die gratis en correct je maximale tegoed berekenen.

Houd er rekening mee dat de bank of financiële instelling rekening zal houden met uw werksituatie, uw vooruitzichten en de bestaande BKR-code. Als de bank meent risico met u te nemen, kunt u ofwel minder lenen, ofwel een minder gunstige en dus hogere rente krijgen.€