Lening aan voor renovatie

U kunt de verbouwing financieren met een tweede hypotheek, maar u kunt ook zelf de soort lening kiezen. De rente op deze leningen is hoger dan bij een tweede hypotheek, maar het voordeel is dat je niet naar een notaris hoeft.

Meestal wordt een tweede hypotheek afgesloten om de verbouwing te financieren. Voor kleine reparaties kan het aantrekkelijker zijn om een ​​doorlopend krediet of persoonlijke lening af te sluiten om de kosten te dekken. Een groot nadeel is dat je een hogere rente moet betalen. Het voordeel is dat u lagere kosten moet verwachten om de financiering rond te krijgen.

Lening aan voor renovatie

U kunt de beste lening en bank kiezen die u wilt afsluiten. Het hoeft geen bank te zijn die ook een hypotheek heeft. Het is niet nodig om naar een notaris te gaan, omdat het huis niet als onderpand zal dienen. U moet ervoor zorgen dat u bij de Belastingdienst kunt aantonen dat u het geleende geld aan de woning heeft besteed. Als u het niet kunt bewijzen, is de betaalde rente niet fiscaal aftrekbaar. U kunt de betaalde rente in uw jaarlijkse belastingaangifte opnemen als betaalde hypotheekrente.

In tegenstelling tot een tweede hypotheek zal de lening op korte termijn moeten worden afgelost om de kosten beheersbaar te maken. Op deze lening moet rente worden betaald, die kan oplopen tot 10 procent. Daarnaast gaat de bank er ook vanuit dat u de lening binnen enkele jaren terugbetaalt.

Vanaf welk bedrag is het verstandiger om een ​​tweede hypotheek te nemen?

Bij kapitaalherstel is het verstandiger om een ​​tweede hypotheek te nemen. In veel gevallen is het aantrekkelijker om een ​​lening af te sluiten voor renovatie tot 10.000 euro. Voor een groter bedrag kunnen er taxatiekosten, afsluitkosten en notariskosten zijn voor het afsluiten van een tweede hypotheek. De rente op een conventionele lening is gewoon het dubbele van die van een tweede hypotheek.

Verplaats de aflossing naar de einddatum van de hypotheek

Door een tweede hypotheek af te sluiten, kunt u de aflossing uitstellen tot het einde van de looptijd. Bij het aangaan van een lening om verbouwingen te financieren, moet de lening eerder worden afgelost. Door het doorlopend krediet te verwijderen heeft u de mogelijkheid om de afgeloste bedragen weer op te nemen.

Voorbeeld

Voor de financiering van een nieuwe keuken is een bedrag van 10.000 euro nodig. Huiseigenaren sluiten een tweede hypotheek of een doorlopend krediet af. Een tweede hypotheek betaalt 4 procent rente. De lening kost 8 procent rente. Bij de tweede hypotheek moet rekening worden gehouden met extra kosten van 2.000 euro (notariskosten, provisie en taxatie).

De rentelast voor de tweede hypotheek is: € 12.000 x 4 procent =
480 euro (40 euro per maand).

De rentelast van de lening is: € 10.000 x 4 procent =
400 euro (33,33 euro per maand).

Daarnaast moet het bedrag nog een keer worden terugbetaald. Voor de tweede hypotheek moet in totaal €12.000 worden afgelost, tegenover €10.000 voor de lening.€