Lenen zonder onderpand

Bij het lenen van een lening is vrijwel altijd een onderpand vereist. Dit is nodig zodat de bank terug kan kijken op haar geld als u de lening niet kunt terugbetalen. Er zijn echter ook situaties denkbaar waarin bij het aangaan van een lening geen verpanding vereist is. Banken zijn daartoe bereid als het gaat om relatief kleine bedragen tot zo’n dertigduizend euro. Dan is het belangrijk dat u kunt aantonen dat u een stabiel inkomen heeft.

Meestal is een ongedekte lening een persoonlijke lening. Dit betekent dat u een ongedekte lening aangaat. Dit is bijna altijd het geval. Het idee is dat de bank het onderpand kan verkopen als u de lening niet meer kunt terugbetalen. Zo krijgt de bank altijd zijn geld terug. Daarom zal de bank meestal altijd onderpand vragen.

Lenen zonder onderpand

De enige situatie waarin ze dit niet mogen doen, is als je maar een klein bedrag leent. Dan moet je denken aan bedragen tot dertigduizend euro. En dan kijkt de bank alsnog naar je financiële historie en of je je leningen altijd op tijd hebt terugbetaald. Als je het niet één keer hebt gedaan, kun je het vergeten. Ook wordt uw kredietwaardigheid gecontroleerd. Als het goed is, kan de bank u een lening geven met een lagere rente.

Een lening aanvragen bij de bank

In totaal wordt meer dan 85 procent van alle ongedekte aanvragen voor persoonlijke leningen afgewezen op basis van kredietwaardigheid. Dit is volgens Totally Money. Er zijn verschillende banken die het makkelijker maken om geld uit te lenen zonder onderpand dan andere banken. Een van de makkelijkste banken is de Spaanse bank Santander. Zij verstrekken leningen tot circa vijftigduizend euro, als u aan de overige voorwaarden voldoet. Een van deze voorwaarden is dat u een stabiel inkomen heeft. U moet dit kunnen aantonen met bijvoorbeeld de verschillende jaarverslagen van uw onderneming.

Kredietregistratiebureau

Bank Bizner vraagt ​​ook geen onderpand. Deze ondernemende bank stelt dat ze geloven dat “jij het beste weet wat goed is voor je bedrijf. Bovendien geef je het geld dat je leent niet alleen uit, je investeert het ook in je bedrijf.” zij kijken naar uw betalingsgeschiedenis en kredietwaardigheid. Zij controleren de kredietwaardigheid bij het kredietregistratiebureau van Tiela en de Kamer van Koophandel. Ze hebben de informatie die ze nodig hebben.

Koop een auto

De laatste situatie waarin u zonder onderpand kunt lenen, is wanneer u een auto gaat kopen. Vaak zal de dealer – bij aankoop van een auto op afbetaling – geen onderpand vragen. Een auto is deels onderpand, maar dat komt maar deels omdat je natuurlijk een ongeluk kunt krijgen. De belangrijkste reden hiervoor is ook dat het vaak maar om relatief kleine bedragen gaat en ook de dealer profiteert van de verkoop van de auto.€