Lenen zonder naar de BKR lijst te kijken

Een lening krijgen met een negatieve BKR lijst is geen probleem, althans dat is wat veel advertenties in kranten en op internet beloven. Maar in plaats van een discrete oplossing te bieden, brengen deze aanbiedingen debiteuren steeds meer in de problemen.

Lenen zonder BKR

Elke dag worden we verleid met talloze zogenaamde geen BKR-leningen, dat wil zeggen leningen zonder onze aflossingscapaciteit te controleren. Want in Nederland werkt het principe in principe: als het BKR door het mandje valt omdat het niet kan worden afgelost, krijgt het geen nieuw geld van de bank. Veel van de slachtoffers zijn echter wanhopig op zoek naar een nieuwe lening om te kunnen om de oude leningen terug te betalen.. En dit is precies wat kwaadwillende dienstverleners gebruiken.

Leningaanbiedingen zonder kredietcontrole

Eigenlijk zou het voor iedereen duidelijk moeten zijn: als de bank je geen geld meer leent, wordt het hoog tijd om met schuldenhulp van je financiële problemen af ​​te komen. Niet iedereen slaagt er echter in om goed uit deze schuldenval te komen en te kiezen voor schuldsanering.

Voor velen wordt het in het begin veel erger: er wordt geschat dat elk jaar 20.000 burgers voor veel dubieuze kredietaanbiedingen vallen zonder hun kredietgeschiedenis te controleren. En daarmee maken ze steeds meer schulden.

woekeraars

“Werkt niet, bestaat niet” of “Direct geld zonder BKR”, klinkt veelbelovend in wervingsadvertenties op internet en in kranten. Wie een lening zoekt zonder BKR-check vindt alleen al op internet talloze aanbiedingen.

En als je bijt als een wanhopige schuldenaar, wordt zelfs het laatste spaargeld eruit geperst. Meestal wordt de beloofde lening nooit betaald. In plaats daarvan ben je honderden euro’s aan onnodige kosten of verzekeringen kwijt. Alleen frauduleuze kredietbemiddelaars profiteren hiervan: gemiddeld maken ze het goedgelovige consumenten met 380 euro gemakkelijker. Totale verliezen: ongeveer 760.000 euro per jaar.

Consumenten worden ook verward door zogenaamde autofinancieringen zonder rente, omdat zo’n goedkope financiering altijd ten koste gaat van andere voorwaarden. Het is beter om een ​​lening aan te gaan bij de bank en een korting af te spreken voor contante betaling bij de dealer.

Geld lenen zonder vast inkomen

Iedereen die adverteert met krediet zonder BKR-controle is een enorme belemmering voor wanhopige kredietzoekers. Gewetenloze handelaren verpanden op deze manier leningen van € 50.000 en meer!

Blijkbaar hebben buitenlandse kredietinstellingen geen last van negatieve BKR-lijsten. Maar zonder vast inkomen of vergelijkbare garanties is het simpelweg onmogelijk om geld te lenen bij reguliere banken, ook niet in Duitsland of Zwitserland.

Consumentenorganisaties waarschuwen keer op keer voor te high worden. Als de kredietstroom bij de hoofdbank opdroogt, wordt ook elders de geldkraan dichtgedraaid.

Er bestaat niet zoiets als een lening zonder cheque

Kredietbemiddelaars verstrekken zelf geen leningen. Ze sturen de kredietaanvragen van hun klanten gewoon door naar de bank. En dit verhoogt uiteindelijk de kosten van krediet, als het al wordt verleend. Omdat het alleen door de financiële instellingen zelf wordt beslist.

Volgens insider-schattingen is de kans om bij dergelijke tussenpersonen geld van de bank te krijgen minder dan twee procent. Daarnaast wordt de kredietwaardigheid van de klant vrijwel altijd gecontroleerd, ook als de lening “zonder BKR” wordt aangeraden. Dus hands off: geen chequeleningen bestaan ​​niet.€