Lenen zonder BKR: Geld lenen in België als Nederlander

Nederlanders die geld willen lenen in België kunnen dat om verschillende redenen doen. Een daarvan staat niet op de BKR-lijst. In België kun je immers een lening afsluiten zonder BKR-controle. Daarnaast kun je bij sommige kredietverstrekkers betere leenvoorwaarden krijgen dan in Nederland. Voordat je als Nederlander besluit om in België geld te lenen, moet je eerst zoveel mogelijk leningaanbiedingen onderzoeken. Waar geld lenen in België zonder BKR check?

Waarom als Nederlander geld lenen in België?

Moeilijk lenen in Nederland

Nederlanders die geld willen lenen in Nederland kunnen om verschillende redenen problemen hebben met het krijgen van een lening. De belangrijkste reden is dat ze zijn geregistreerd
BKR
. Ze krijgen geen krediet vanwege BKR-registratie. Iedereen die in Nederland geld leent, staat geregistreerd bij het BKR, dat de krediet- en betalingsverplichtingen van kredietnemers bijhoudt.

BKR is niet getest in België

Als u niet op de BKR-lijst wilt staan, kunt u naar België gaan. Banken en kredietverstrekkers kunnen daar leningen verstrekken zonder uw lening bij BKR te registreren. U kunt dus lenen bij een Belgische bank of kredietverstrekker zonder BKR-controle. Als u vindt dat de Nederlandse overheid zich teveel bemoeit met uw privéleven, kunt u in België lenen met BKR-registratie.

Betere leenvoorwaarden

Een andere reden voor een Nederlander om geld te lenen in België kan zijn dat hij daar interessantere leenvoorwaarden kan vinden. Als het aanbod in Nederland niet betaalbaar genoeg is, kun je in België op zoek gaan naar alternatieven. U kunt bijvoorbeeld een
lagere rente
kunnen worden ontvangen bij het oversteken van de grens bij de bank. Je terugbetaling kan ook beter verdeeld worden tussen de Belgische bank. Het is belangrijk om hierover goed geïnformeerd te zijn.

Vragen over een lening in België

Klassieke vragen

Eerst zullen Belgische kredietverstrekkers de klassieke leenvragen stellen, zoals hoeveel uw maandinkomen is en wat uw algemene financiële situatie is. Ook uw burgerlijke staat en uw burgerlijke staat komen aan bod.

Waarom rechtstreeks lenen in België?

Het kan voorkomen dat de Belgische kredietverstrekker vraagt ​​waarom je precies in België wilt lenen en niet in Nederland. Een van de redenen kan bijvoorbeeld zijn dat je je niet wilt inschrijven bij het BKR of dat de leenvoorwaarden in België goedkoper zijn dan in Nederland.

Waar geld lenen in België?

Een breed scala aan banken, kredietverstrekkers en kredietverstrekkers is online beschikbaar in België.

Houd er rekening mee dat sommige kredietverstrekkers een lening verstrekken op voorwaarde dat u als kredietnemer
ambtswoning in België
is de.

Een paar
voorbeelden
van
Belgische kredietverstrekkers
waar u als Nederlander een lening kunt afsluiten: